Campania „Intră în cercul solidarITății!”, inițiată de ECOTIC și GreenWEEE, se desfășoară în perioada 5 iunie – 20 octombrie 2020, cu sprijinul Asociaţiei Producătorilor şi Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţilor (APDETIC), Școala Informală de IT și Ateliere fără Frontiere. Scopul campaniei este de a da o nouă viață echipamentelor IT uzate prin pregătirea pentru reutilizare și ulterior donare a acestora către comunități defavorizate.

Campania se derulează în contextul digitalizării accelerate cauzate de pandemie, care a evidențiat gradul redus de acces la tehnologie pe care îl au comunitățile defavorizate: 32% dintre elevii din România nu au acces la echipament electronic.

Companiile mari și mici sunt invitate să doneze echipamentele IT care altfel ar fi casate și să contribuie în mod activ la digitalizarea beneficiarilor din zone defavorizate. Echipamentele predate vor fi pregătite pentru reutilizare de către Ateliere fără Frontiere urmând a fi apoi donate.

În vederea predării laptopurilor, unităților centrale și a monitoarelor se va completa formularul disponibil la adresa https://www.ecotic.ro/formular-inscriere-intra-in-cercul-solidaritatii/.

Școlile, centrele de plasament sau ONG-urile care doresc să beneficieze de aceste dotări sunt invitate să se înscrie la adresa https://www.ecotic.ro/formular-beneficiari-intra-in-cercul-solidaritatii/ pentru a putea beneficia de echipamente IT donate.

Campania a fost lansată de Ziua Internațională a Mediului 2020, cu tema „Timpul pentru natură”, ce pune accent pe rolul nostru esențial în dezvoltarea și păstrarea unui climat prietenos pentru toate speciile de pe Pământ. Ținând cont de beneficiile de protecția mediului pe care le aduce reutilizarea echipamentelor, campania oferă un impuls publicului care dorește să fie parte din această mișcare la nivel global, începând chiar de Ziua Mediului.

Mai multe detalii despre campania „Intră în cercul solidarITății!” sunt disponibile la adresa https://www.ecotic.ro/proiecte/cerculsolidaritatii2020/.