Liceele din judeţul Călăraşi, dar şi din alte judeţe ale României pot beneficia de finanțări de până la 10.000 de euro. A cincea ediție a competiției naționale de educație financiară “Bani pentru școala ta” aduce, din nou, finanțări de până la 10.000 de euro pentru liceele din România.

Elevii de liceu cu vârste peste 15 ani, dar și absolvenți, profesori, părinți și alți susținători ai unităților de învățământ pot câștiga, pentru școlile lor, finanțări de până la 10.000 de euro, dacă urmează, în perioada 24 aprilie – 28 mai 2017, trainingul online gratuit de educație financiară care conţine modulele “Bani IQ” și “Banii pe net”, training disponibil pe site-ul competiției: www.banipentruscoalata.ro.
Fiecare liceu este înregistrat automat în competiție odată cu înscrierea elevilor și susținătorilor săi în training și acumulează EUROpuncte pentru fiecare persoană care urmează modulele online și completează testul de verificare a cunoștințelor. Săptămânal, pe site-ul www.banipentruscoalata.ro, va fi anunțat clasamentul intermediar al liceelor susținute în competiție.

Premii oferite în cadrul competiţiei

Instituția de învățământ cu cel mai mare număr de susținători va beneficia de un premiu constând într-o sumă în euro egală cu numărul acestora, în limita a 10.000 de euro. De asemenea, vor primi premii și primele trei școli care vor atrage primii o mie de susținători fiecare. Premiile vor fi folosite exclusiv pentru modernizarea școlilor, dotarea laboratoarelor, a claselor, achiziția de echipamente sau de resurse educaționale. Validarea unităţilor de învățământ câștigătoare va avea loc în perioada 29 – 31 mai 2017.

La ediţia anterioară au participat peste 50.000 de elevi, profesori şi părinţi

Competiția “Bani pentru școala ta” este organizată de Junior Achievement (JA) România și face parte din programul național de educație financiară JA constând în modulele blended learning “BaniIQ” și “Banii pe net”, ce au ca scop formarea abilităților de a administra eficient resursele financiare și de a lua decizii responsabile. Programul este susținut de Visa și de băncile partenere. În ediția precedentă, peste 50.000 de elevi, profesori, părinți și alți membri ai comunităților locale au participat la această competiție și au avut acces la informații esențiale despre bugetul personal, venituri, cheltuieli, investiții și relația cu banca, dar și despre eCommerce, drepturile celor care cumpără online, securitatea în mediul online, taxe și impozite.
Mai multe informații despre competiție, traininguri, premiu și regulament de participare găsiți pewww.banipentruscoalata.ro.