17 platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd vor fi amenajate în mai multe județe din România. Licitațiile pentru atribuirea contractelor de construire au fost lansate în această lună și prevăd construcția, alături de cele 17 platforme și a unei stații de compostare.

Investițiile fac parte din proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, implementat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Platformele comunale urmează să deservească micii crescători de animale din zonele unde sunt amplasate, asigurând colectarea și managementul gunoiului de grajd în comunele respective.

Cele 16 comune beneficiare ale acestei tranșe de investiții sunt: Jibert – judeţul Brașov; Smeeni și Puiești (două platforme) – judeţul Buzău; Jegălia (stație de compostare) – judeţul Călărași; Luna, Mica și Călățele – judeţul Cluj; Nicolae Bălcescu (două platforme) – judeţul Constanța; Sita Buzăului – judeţul Covasna; Pestișani – judeţul Gorj; Ciceu – judeţul Harghita; Ruginoasa – judeţul Iași; Tăureni – judeţul Mureș; Deveselu și Brastavățu – judeţul Olt, Hoceni – judeţul Vaslui.

Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” este parte a demersurilor Guvernului României de asigurare a implementării Directivei Nitrați, prin care se urmărește reducerea poluării cu nutrienți din surse agricole.