Pentru al treilea an consecutiv, inițiativa  națională pe bază de voluntariat, Plantăm fapte bune în România”, va desfășura activități de împădurire în mai multe județe, în aceeași zi. 

 Sâmbătă, 18 noiembrie, vor fi organizate acțiuni de împădurire pe terenuri noi din Moinești – judeţul Bacău, Cozieni – judeţul Buzău, Jegălia – judeţul Călărași, Șotânga – judeţul Dâmbovița, Grecești – judeţul Dolj și Vladimir – judeţul Gorj.

Anul trecut, în comuna Jegălia, 1.225 de voluntari au plantat 27.500 de puieţi de salcie, pe o suprafaţă de 24 de hectare.

Terenurile pe care vor fi realizate acțiunile de plantare sunt fără vegetație forestieră și sunt predispuse sau afectate de diferite procese de degradare (eroziune pluvială, alunecări de teren, sărăturare, poluare sau eroziune eoliană). Voluntarii interesați să participe la activitățile din 18 noiembrie se pot înscrie pe site-ul www.plantamfaptebune.ro (din meniu se alege “Implică-te”, apoi “Voluntar”, urmărind instrucțiunile existente) sau direct formular.

“Toți cei care simt că pot oferi din timpul și din energia lor pentru a ne fi alături în acțiunile de împădurire din 18 noiembrie sunt așteptați să participe cu cea mai mare bucurie. Credem în ceea ce facem și știm că doar împreună putem construi lumea la care visăm. Haideți să creștem împreună cu pădurile noastre”, a declarat Marin Toma, coordonator PFBRo.

Voluntarii participanţi primesc în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume.

Alături de compania JYSK, “Plantăm fapte bune în România” va realiza o acțiune de împădurire pe termen lung. Primele opt hectare vor fi plantate în data de 18 noiembrie 2017, la Șotânga, în județul Dâmbovița. Sprijină, de asemenea, inițiativa Dedeman, Daikin România, Tibbett Logistics, FAN Courier și Coca Cola HBC. Partenerii instituţionali ai inițiativei sunt Romsilva, Jandarmeria Română și Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Pentru informații suplimentare legate de implicarea în activitățile PFBRo, cei interesați sunt rugați să contacteze prin e-mail, la adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro.

 

Campania “Plantăm aer”, desfăşurată de subsidiara locală a celui mai mare producător de sisteme de climatizare din lume

 

Anul acesta, Daikin România, subsidiara locală a celui mai mare producător de sisteme de climatizare din lume, s-a alăturat inițiativei naționale de împădurire “Plantăm fapte bune în România” prin campania „Plantăm aer”.

Desfășurată în perioada 5 iunie – 15 septembrie, campania a constat în plantarea unui copac pentru fiecare aparat de aer condiționat vândut în această perioadă. Astfel, Daikin și voluntarii din echipă vor planta sîmbătă, 18 noiembrie, peste 10.000 de puieți în nouă județe din întreaga țară, printre care şi Călăraşi.

„Ne-am alăturat inițiativei ‘Plantăm fapte bune în România’ din dorința de a atrage atenția asupra situației îngrijorătoare a pădurilor din țara noastră și credem că, prin puterea exemplului, îi putem determina și pe alții să se implice în protecția mediului. Campania s-a bucurat de o susținere impresionantă, ceea ce ne încurajează să continuăm demersurile pentru un viitor mai verde”, a afirmat  Alina Turcitu, Marketing Coordinator Daikin România.

Suntem recunoscători partenerului nostru Daikin pentru deschiderea cu care a primit propunerea noastră. Acest parteneriat reprezintă o asumare similară pentru  o viziune comună și ne dă încredere că suntem pe drumul potrivit în susținerea și încurajarea voluntariatului”, a declarat Simona Camburu, Coordonator Fundraising PFBRo.

Pentru această acțiune, Daikin a lansat o platformă dedicată, www.plantamaer.ro, unde sunt disponibile mai multe informații referitoare la mecanismul campaniei și sfaturi eco-friendly. Cei interesați se pot înscrie ca voluntari la plantarea din 18 noiembrie. Înregistrarea ca voluntar în echipa Daikin se face până la data de 9 noiembrie 2017, accesând platforma www.plantamaer.ro, iar pentru informații suplimentare legate de implicarea în activitățile PFBRo, cei interesați sunt rugați să scrie la adresa voluntar@plantamfaptebune.ro.