Centrul de Informare Europe Direct Vâlcea, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea şi Biblioteca Judeţeană „Alexandru Odobescu” din Călăraşi organizează concursul de artă fotografică intitulat „EU aşa văd EuROpa” -2018.

Aşadar, tinerii din Călăraşi, Vâlcea, Giurgiu şi Teleorman (elevi şi studenţi) sunt provocaţi să participe la concursul de filme de scurt metraj „EU așa văd EuROpa”. Prin această competiţie, se doreşte să se descopere care este percepţia tinerilor despre Europa în care trăiesc sau despre rolul României în familia europeană – UE.

Potrivit regulamentului concursului, filmele de scurt metraj vor avea o durată de până la trei minute. Acestea pot fi realizate în orice program de editare cunoscut de participant. Filmul trebuie să aibă fond muzical şi să transmită un mesaj despre modul cum tinerii văd Europa în 2018 sau despre rolul României în familia europeană. Un concurent se poate înscrie doar cu un film. Nu sunt acceptate filme realizate de echipe, ci doar individual. Filmul va avea pe ultimul slide (ultima parte a filmului): numele autorului, liceul/facultatea, oraşul, adresa de e-mail-pentru anunţarea rezultatelor. Termenul limită de primire a filmului este 23 aprilie 2018. Filmele se pot trimite prim e-mail sau transfer de fişiere la Biblioteca Judeţeană Alexandru Odobescu (bjc.alexandruodobescu@yahoo.com). Anunţarea rezultatelor se va face în data de 3 mai 2018, iar vizionările publice şi premierea câştigătorilor, pe 9 mai, de Ziua Europei. Costurile de deplasare vor fi suportate de Centrul de Informare Europe Direct.