Clădirea Palatului Administrativ, monumentul-simbol al județului Călărași trebuie să strălucească din nou.

Consiliul Județean Călărași, prin Direcția de Dezvoltare și Relații Externe, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Călărași și Casa Corpului Didactic Călărași, vă invită la concursul „Dăm viaţă Prefecturii”.

Fie că sunteți locuitor al județului nostru, student în Călărași, elev sau simplu turist pe meleagurile noastre, puteți participa la concursul nostru, scriind pe adresa de mail damviataprefecturii@calarasi.ro sau pe pagina de Facebook a concursului.

Până pe data de 18 decembrie 2017 așteptăm ideile (proiecte, schițe, teme, fotografii, clipuri video) despre cum ar trebui să arate și despre utilitatea pe care ar trebui să o oferim acestei frumuseți arhitecturale.

Premiile sunt: Locul I – 1.000 de lei; Locul II – 800 de lei;

Locul III – trei premii constând în internet mobil gratuit timp de un an; alte premii speciale.

Elena Mihăilescu, inspector general școlar: „Salut inițiativa Direcției de Dezvoltare și Relații Externe a Consiliului Județean Călărași de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean într-un proiect de o asemenea amploare. Invit elevii călărășeni să fie parte a acestui concurs și am încredere în puterea lor creativă”.

Eduard Grama, directorul Direcției de Dezvoltare și Relații Externe: „Palatul Administrativ înseamnă pentru Călărași o clădire simbol pe care ne-o dorim cu toții revitalizată. De aici a pornit ideea concursului, ca împreună autorități locale și comunitate să ne unim forțele și ideile pentru ca cel mai impozant monument istoric al județului să prindă viață. Îmbrățișez inițiativa echipei mele și am convingerea că împreună vom determina implicarea tuturor factorilor decizionali în finalizarea acestui obiectiv emblematic pentru județ”.

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, va premia câștigătorii celor mai originale idei în data de 22 decembrie 2017, într-un cadru festiv.