Primăria Municipiului Călărași a organizat sâmbătă, 9 iulie a.c., în Parcul Central, cea de-a patra ediție a evenimentului Ziua Dunării. La manifestare au participat sute de călărăşeni veniţi în parc să asiste la concursurile de pescuit şi de canotcă. Cei prezenţi au primit şi o porţie de borş de peşte, oferită gratuit de Primăria Municipiului Călăraşi.

Expoziția de artă culinară – preparate din pește

Activitățile au început la ora 07:00, în program regăsindu-se un concurs de pescuit, ce a fost organizat în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Călărași. Câştigătorii acestui concurs au primit din partea organizatorilor diplome, trofee şi echipamente de pescuit. În Parcul Central s-a organizat concursul de pictură în acuarelă, la care au participat zece elevi de la clasa de pictură din cadrul Palatului Copiilor Călărași. De asemenea, călărăşenii au putut vizita expoziția de artă culinară cu preparate din pește realizate de către elevii Colegiului Tehnic “Ştefan Bănulescu” din Călăraşi.  Elevii și profesorii din cadrul Palatului Copiilor Călărași au participat la un program artistic și activități de modelare în lut. Toţi copiii participanţi la concursuri au fost premiaţi şi au primit diplome de participare.

 CSM Călăraşi, Locul I la concursul de canotcă

 Concursul de canotcă a fost momentul cel mai aşteptat de către călărăşenii prezenţi la eveniment. Şi în acest an, maestrul Ivan Patzaichin a fost prezent printre călărășeni pentru a organiza tradiționalul „minifestival de vâsle pe apă”. Competiţia a fost organizată în parteneriat cu Asociația Milla 23 – Ivan Patzaichin. Întrecerea de vâslit s-a desfășurat şi cu cele trei canotci puse la dispoziție de Asociație. În concursul de vâslit s-au înscris nouă echipaje, fiecare echipaj fiind alcătuit din 10+1 membri. La finele competiţiei, clasamentul a fost următorul: Locul I – Clubul Sportiv Municipal (CSM) Călăraşi, Locul II – Primăria Călăraşi şi Locul III – PNL Călăraşi.

Borș de pește, oferit gratuit de Primăria Călăraşi

Evenimentul s-a încheiat cu servirea în mod gratuit a călărășenilor prezenţi la eveniment cu tradiționalul borș de pește, pregătit de Cantina de Ajutor Social a Primăriei Municipiului Călărași. Cu această ocazie, Cantina de Ajutor Social a pregătit 800 de porţii pentru participanţi.

ziua dunarii