Concursul interjudeţean cu participare naţională internaţională “Ion Barbu – Dan Barbilian” se desfăşoară în perioada 23 – 25 octombrie a.c., la Călăraşi. Peste o sută de elevi călărăşeni vor participa la concurs alături de colegii lor din celelalte judeţe din ţară, cât şi din Bulgaria sau Republica Moldova. Deschiderea oficială a celei de-a XX-a ediţie a concursului va avea loc astăzi, la ora 18:00, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Călăraşi.

 

Concursul interjudeţean cu participare naţională şi internaţională “Ion Barbu – Dan Barbilian”, aflat la a XX-a ediţie şi organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, se adresează elevilor din clasele V – VIII. În acest an s-au înscris 393 de elevi, din care 109 din judeţul Călăraşi, restul fiind din Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, municipiul Bucureşti, Bulgaria şi Republica Moldova. Deschiderea oficială a concursului va avea loc astăzi, 23 octombrie, începând cu ora 18:00, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Călăraşi. Participanţii, elevi din majoritatea judeţelor ţării şi din Bulgaria şi din Republica Moldova, vor lua parte la următoarele manifestări: concurs de literatură pentru elevii din licee, concurs de limbă şi literatură pentru elevii de gimnaziu şi concurs de matematică pentru elevii din gimnaziu. Ca şi la ediţiile anterioare manifestările îşi propun să stimuleze talentul şi creativitatea elevilor, să realizeze un schimb de opinii între participanţi şi personalităţile ştiinţifice şi culturale. Precizări privind organizarea concursului “Ion Barbu – Dan Barbilian”:

Programa pentru concurs cuprinde conţinuturile parcurse în anii anteriori, iar din programa anului curent, inclusiv temele: numere naturale (clasa a V-a), divizibilitate (clasa a VI-a), numere raţionale, triunghiuri şi patrulatere (clasa a VII-a), numere reale (clasa a VIII-a). Cheltuielile de transport vor fi suportate de către participanţi. Se vor acorda premii în bani, diplome şi medalii.

Astfel, concursurile se vor desfăşura sâmbătă, 24 octombrie, între orele 10.00 – 13.00, la Şcoala Gimnazială “Nicolae Titulescu” şi la Colegiul Tehnic “Ştefan Bănulescu” din Călăraşi. Duminică, 25 octombrie a.c., la ora 09:00, este programată conferinţa susţinută de academicianul Marcus Solomon, urmată la ora 10:00 de festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut cele mai bune rezultate, ce va avea loc la sala „Barbu Ştirbei” a Centrului Cultural Judeţean Călăraşi .