Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (P.T.F.) Negru Vodă, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanța, au descoperit, într-un autocamion cu semiremorcă, sosit din Bulgaria, aproximativ 24.000 de kilograme de deșeuri din șpan și strunjiri feroase.

În data de 14 aprilie 2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanța, pe sensul de intrare în ţară, controlul unui autocamion cu semiremorcă, înmatriculat în Bulgaria. Acesta era condus de un cetățean bulgar în vârstă de 42 de ani și transporta deșeuri (șpan și strunjiri feroase) pentru o societate din Călăraşi.
În urma efectuării verificărilor, s-a constatat faptul că în mijlocul de transport se afla cantitatea de aproximativ 24.000 de kilograme de deșeuri neconforme cu ceea ce era menționat în documente, fapt pentru care autocamionul în valoare de 392.000 de lei și încărcătura acestuia în valoare aproximativă de 28.000 de lei au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează verificări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind încălcarea regimului deşeurilor.