Duminică, 12 ianuarie, au fost prezenți la Călărași președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, și secretarul general interimar, Paul Stănescu, alături de Iulian Iacomi, președintele PSD Călărași, și Roxana Pațurcă, senator PSD, în cadrul unei conferințe în care s-a vorbit, printre altele, despre reformele pe care partidul ar urma să le facă în cadrul său.

„Nu mai există tătuc în partid”. Așa își începe discursul Paul Stănescu, citându-l pe Ciolacu, spunând că vrea să schimbe modul de lucru al PSD. Se va pune un mai mare accent pe comunicare, căci „numai o comunicare bazată pe încredere între noi va duce Partidul Social Democrat acolo unde a fost”.

Marcel Ciolacu declară cu privirile la ieșirile în spațiul public ale unora dintre membri că: „Vor exista niște norme în ceea ce privește etica. Încercăm să nu mai fie decizional Comitetul Executiv pe aceste norme, să transferăm unui for mai larg, Consiliului Național”.

S-a pus în discuție și cazul înlăturării lui Ciprian Pandea de la șefia PSD Călărași pe motivul semnării scrisorii împotriva lui Liviu Dragnea.

Președintele interimar a fost întrebat dacă Pandea face parte din trecutul sau din viitorul partidului.

„Este membru PSD; recomandarea noastră (…) este să fie contactat și să vină cât mai repede la muncă în partid. Sunt ferm convins că împreună cu președintele va găsi soluțiile necesare. De aceea, moral, atât eu, cât domnul Stănescu ni s-a părut corect să deschidem această discuție (…) să vină lângă mine în echipă și să muncim pentru alegerile locale și va fi respectat pentru tot ce a făcut în istoria partidului”, a declarat Ciolacu.

Acesta a adăugat: „Călărașiul a încasat cel mai mare minus. Un județ în care, tradițional, PSD câștiga a fost cedat Partidului Național Liberal. Costurile le-au plătit colegii noștri din cadrul Organizației Călărași și cred că actuala conducere interimară, și conducerea viitoare a partidului au o datorie morală de a ajuta Organizația Călărași”.

În încheiere, secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, declară că, dacă va fi găsită cea mai bună persoană care să ocupe funcția deținută de el, se va da la o parte: „Nu ați mai văzut așa ceva!”.