Consilierii judeţeni au aprobat, în ultima şedinţă ordinară din acest an, documentaţia tehnico-economică a obiectivului de investiţie Dezvoltarea turistică a Brațului Borcea – Călărași – port turistic de agrement, Faza – Studiu de Fezabilitate, cu valoarea totală a investiţiei de 83.781.250,96 de lei (18.095.302,58 de euro) la care se adaugă T.V.A., din care C + M: 64.920.704,86 de lei (14.021.750,51 de euro), la care se adaugă T.V.A..

Portul turistic va fi amplasat pe un teren intravilan neproductiv (categoria de folosință actuală – pădure), în suprafață de 81.246 de metri pătraţi, cuprins între brațul Borcea și pădurea adiacentă Drumului Naţional 3. Astfel, în cadrul obiectivului de investiţie se doreşte a se construi: un cheu semitaluzat; spațiu săli de conferințe, birou și spații comerciale; atelier reparații bărci; turn belvedere.

Scopul implementării acestui proiect este acela de a dezvolta din punct de vedere turistic și administrativ zona. Poziționarea orașului pe malul brațului Borcea al Dunării creează o atractivitate turistică deosebită, care până în prezent nu a fost suficient exploatată, dar care are un potențial uriaș asupra promovării și dezvoltării orașului. Prin realizarea acestei investiții sunt vizate creșterea gradului de atractivitate al zonei și generarea de noi locuri de muncă, precum și sporirea consumului pentru o gamă largă de bunuri și servicii achiziționate ulterior implementării proiectului. Totodată se vor crea oportunități și pentru pasionații turismului sportiv. În momentul de faţă, situația lotului de teren destinat implementării proiectului propus este reprezentată de un teren neexploatat la realul său potențial. De asemenea, în prezent nu există amenajat niciun port de ambarcațiuni, nicio rampă de lansare a navelor la apă și niciun punct de alimentare cu carburant, toate acestea fiind utile pentru numărul mare de ambarcațiuni înregistrate la nivelul municipiului. Situat în imediata apropiere a apei, amplasamentul proiectului conferă oportunități vaste de exploatare a zonei, nu numai pentru proprietarii de ambarcațiuni, ci și pentru toți cetățenii municipiului Călărași și nu numai, întrucât zona se va dezvolta și din punct de vedere turistic, fiind concepute zone de recreere și agrement. Durata estimată de realizare a investiţiei este de 45 de luni.