Consiliul Județean ar urma să depună solicitarea de finanțare a podului către Plaja Mare prin Programul Anghel Saligny. Cât ar putea costa proiectul?

Astăzi, 26 octombrie, la ora 12:00, consilierii județeni s-au întâlnit într-o ședință ordinară. Pe ordinea de zi au avut și un proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ ale proiectului „Pod peste brațul Borcea, județul Călărași”, documente necesare pentru ca proiectul să poată fi inclus în Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Devizul general estimativ prevede o valoare totală a obiectivului de investiții de 179.311.186 de lei, din care 174.575.419 de lei ar urma să vină de la bugetul de stat. Restul de 4.735.767 de lei ar urma să fie asigurați din bugetul Consiliului Județean Călărași.

În urmă cu o lună, Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Județean Călărași au realizat un parteneriat în vederea transmiterii acestui proiect.

În ședința Consiliului Județean din data de 29 septembrie 2021, directorul Direcției de Dezvoltare, Marius Fulga, a explicat că podul peste brațul Borcea către Plaja Mare este un proiect desprins din „Danubius Park” și că s-a discutat dacă va fi amplasat în zona Căpităniei sau în zona viitorului port turistic, lucru care va fi stabilit într-un final de către proiectant.

Scopul investiției este de a crea acces în zona Plajei Mari pentru investitori din spectrul turistic, nautic etc.