În data de 2 noiembrie 2020, Consiliul Județean Călărași s-a întrunit în ședință pentru a îi alege pe cei doi vicepreședinți și pentru a forma comisiile de specialitate. De asemenea, celor 26 de consilieri aleși și validați li s-au alăturat încă patru, pentru a întregi aparatul instituției. Aceștia sunt Șerban Jenel, Marcel Nuțu, Emilia Tudor și Liviu Vîrtejanu. Doi dintre consilierii județeni, Valentin Barbu și Cristian Marin, au participat la ședință prin intermediul Whatsapp, aceștia fiind izolați la domiciliu. Pentru a vota vicepreședinții, la cei doi consilieri a fost dusă o urnă mobilă.

În urma voturilor exprimate de consilierii județeni, cei doi vicepreședinți aleși sunt Ion Samoilă și Mihai Beștea, ambii de la PSD. Fiecare dintre aceștia a câștigat cu o majoritate fragilă, de 16 voturi la 15 (30 de voturi ale consilierilor, plus unul al președintelui), împotriva contracandidaților Amelia Giurcan (USR), respectiv Răzvan Meseșeanu (Pro România).

Cei doi au făcut declarații atât în cadrul ședinței, cât și într-o scurtă conferință de presă organizată imediat după aceea.

„Îmi doresc ca în continuare, pe toată perioada mandatului, să conlucrăm în Consiliul Județean, să avem propuneri constructive pentru dezvoltarea județului, așa cum am depus jurământul de credință. O să aveți în mine, indiferent dacă m-ați votat sau nu, un partener de nădejde. O să vă stau la dispoziție cu tot ceea ce înseamnă priceperea mea și aș vrea, pe cât posibil, luptele politice să le lăsăm în afara Consiliului Județean și aici să depunem toate eforturile pentru dezvoltarea județului”, a spus Ion Samoilă.

Ulterior, acesta a completat: „Am ajuns la maturitatea profesională și ca vârstă să pot să ocup o funcție de această demnitate”.

„În ceea ce privește gândurile mele, pentru cei care nu mă cunosc, fac administrație de 20 de ani. Vă promit că îmi pun cunoștințele și resursele mele aici, la noul loc de muncă pentru patru ani de zile pentru a duce la îndeplinire proiectele benefice județului Călărași”, a declarat Mihai Beștea.

Acesta a mai adăugat că are experiență în administrație de 19 ani, dintre care 16 la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Călărași, patru – cinci fiind în funcții de conducere; în ultimii doi ani și jumătate ocupând funcția de subprefect al județului Călărași.

„Cu toate că sunt nou în Consiliul Județean, consider că am destulă experiență care să mă ajute și să ajute echipa noului președinte să ducă la îndeplinire toate programele și toate proiectele pe care și le-a propus”, a încheiat consilierul.

Președintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuță, a vorbit despre ce au însemnat ultimele luni din punct de vedere politic: „Le mulțumesc și celor care au reușit să revină și-n acest mandat de consileri județeni, am avut un mandat de patru ani destul de zbuciumat, cu multe provocări, cu multe contestații din partea fostului partid la care am activat, PNL. Lucrurile au dus ca, la un moment dat, să ne despărțim și să venim într-o nouă echipă, o echipă care s-a format în decurs de jumătate de an și care astăzi, împreună cu cei doi vicepreședinți, a ajuns să conducă Consiliul Județean, unde avem și președinția, și majoritate. Cred că e timpul să ne gândim mai mult la ce avem de făcut. Cred că e timpul să ne uităm cu toții astăzi că, datorită luptelor politice care au fost la Călărași, uneori multe din proiectele care puteau să vină la Călărași ori au fost îndepărtate, ori nu au mai venit”.

La finalul întâlnirii, Ciprian Pandea, consilier din partea PNL, a anunțat că își va depune demisia. Acesta candidează la alegerile parlamentare pe listele PNL pentru un loc la Senat.