Consiliul Tineretului din România (CTR), susținut de Ambasada Franței și Institutul Francez din România, organizează în perioada 7 – 9 august 2020, la București, Școala de Reprezentare a Tinerilor, dedicată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 – 35 de ani din România, interesați de reprezentare la nivel local, dar care nu cunosc mecanismele și instrumentele prin care pot face acest lucru.

CTR își propune să formeze 40 de tineri din toată țara în domeniul politicilor publice pentru tineret, lobby și advocacy. Aceștia vor face parte din rețeaua de Directori Județeni și Regionali ai structurii și vor monitoriza implementarea legii tineretului și a politicilor publice de la nivel local sau județean.

Proiectul urmărește să dezvolte spiritul participativ la viața democratică a tinerilor și să mențină grupul activ în domeniul politicilor publice pe o perioadă nedeterminată de timp, aceștia având oportunitatea să cunoască în detaliu mecanismele și instrumentele de creare și monitorizare a politicilor publice în domeniul tineretului.

Tinerii care doresc să participe la Școala de Reprezentare pot să completeze formularul ce se găsește pe pagina de Facebook și site-ul Consiliul Tineretului din România (www.ctr.ro) până la data de 19 iulie 2020, urmând ca în perioada 20 – 26 iulie să fie informați dacă au fost admiși.

Școala de Reprezentare a Tinerilor s-a conturat din dorința de a oferi tinerilor cu inițiativă cadrul propice pentru a-și îmbogăți cunoștințele în domeniul politicilor publice, drepturilor tinerilor, procesului de advocacy și de comunicare astfel încât să poată crea o schimbare reală pentru tinerii din comunitatea lor. Ne dorim ca prin această Școală de Reprezentare să formăm tineri din întreaga țară pentru a monitoriza viitoarea Strategie Națională în domeniul politicii de Tineret, de a crea oportunități de dezvoltare personală pentru tinerii din societate, dar și pentru a-i încuraja pe tineri să aibă inițiativă și să-și facă vocea auzită, reprezentându-și cu mândrie generația”, a declarat Francesca Cristea, Project Manager Școala de Reprezentare a Tinerilor.

Pentru mai multe detalii referitoare la proiect și despre Consiliul Tineretului din România, pot fi accesate paginile de Facebook și Instagram, dar și site-ul CTR.

Consiliul Tineretului din România reprezintă principalul partener neguvernamental pe probleme de tineret în raport cu autoritățile și instituțiile publice centrale abilitate în domeniul politicilor pentru tineret. Scopul CTR este de a acționa pentru apărarea și promovarea drepturilor tinerilor români din țară și din străinătate, precum și în vederea creșterii participării active a acestora la viața comunităților din care fac parte. Consiliul Tineretului din România sprijină și susține interesele comune ale membrilor săi la nivel local, regional, național, european și internațional.

CTR și-a asumat misiunea de a asigura prezența unei voci puternice a tinerilor în plan instituțional și public în procesul de dezvoltare a politicilor publice care vizează tinerii și care pot avea un impact semnificativ asupra tinerilor, inclusiv în domenii care vizează ocuparea, educația, sănătatea, participarea civică și politică și voluntariatul.

În prezent, Consiliul Tineretului din România reunește 22 de structuri federative, cu o rețea de peste 500 de organizații de și pentru tineret din țară, fiind singura structură din România afiliată la Forumul European pentru Tineret (European Youth Forum) și Organizația Mondială pentru Tineret (World Assembly of Youth).