La data de 2 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au oprit pentru control pe DN 31, în comuna Ciocănești, județul Călărași, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din aceeași localitate. În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,61 mg/l alcool în aerul expirat.
Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. 
În după-amiaza zilei de 2 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Dragalina, județul Călărași, în timp ce conducea autoturismul marca BMW, având termenul de valabilitate al autorizației de circulație provizorie expirat. Pe numele celui în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.   
În seara zilei de 2 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au oprit pentru control pe strada  Locomotivei, din municipiul Călărași, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 48 de ani, din localitate.
Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că are dreptul de a conduce vehicule suspendat. Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal.