Copiii instituţionalizaţi în centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Călăraşi au organizat marţi, 20 noiembrie, un spectacol deosebit dedicat Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, sub egida Centenarului. Aceştia au arătat cât sunt de frumoşi şi talentaţi şi, împreună cu alţi copii din comunitate, au realizat un eveniment ce a reuşit să-i impresioneze pe cei prezenţi.

 

Marţi, 20 noiembrie a.c., la sala de spectacole „Barbu Ştirbei” Călăraşi a avut loc un eveniment frumos, realizat de către copiii din centrele de plasament ale DGASPC Călăraşi. Acest spectacol a avut menirea de a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, sub egida Centenarului. Astfel, manifestarea a cuprins un program artistic cu momente muzicale, recitare de poezii, dansuri moderne şi populare, scenete, susţinut de copiii talentaţi din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călăraşi.

Evenimentul a fost deschis de către Fanfara Ciocăneşti, compusă numai din copii talentaţi şi dirijată de către Şerban Mitel.

Totodată, la activitate au participat şi Dianna Stamate, Catinca Leu şi Cosmin Andrian, care fac pare din cadrul  Asociaţiei „Pentru un Călăraşi mai bun” şi care au uimit publicul cu vocile lor.

De altfel, copiii instituţionalizaţi, care au făcu un adevărat spectacol pe scenă, provin din următoarele centre: Centrul de Plasament „Sfântul Ştefan” Perişoru, Complexul de Servicii Sociale pentru Copil şi Familie SERA, Căsuţa de Tip Familial Făurei, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Sever Călăraşi şi Centrul de Plasament Modulat de Tip Familial pentru Copilul cu Handicap Sever.

Pentru că acest eveniment s-a desfăşurat sub egida Centenarului, mai mulţi copii au purtat straie tradiţionale, au cântat, au dansat şi au recitat poezii patriotice.

La spectacol au fost alături de copii directoarea DGASPC Călăraşi, Lavinia Grosu, precum şi şefii centrelor din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călăraşi.

„Aveţi toată susţinerea noastră, suntem alături de voi cu sufletul şi am remarcat faptul că sunteţi frumoşi, inocenţi, serioşi şi responsabil. Cu ajutorul acestui spectacol, am dovedit că în centrele noastre se întâmplă şi lucruri bune şi mulţumim educatorilor noştri pentru tot efortul depus. Este o zi de sărbătoare şi trebuie să ne bucurăm, sunt foarte importante drepturile pe care le aveţi, dar trebuie să recunoaştem că avem şi responsabilităţi şi treptat trebuie să ne maturizăm şi să ne pregătim pentru viaţa care va urma. Voi, dragi copii, sunteţi viitorul. Voi sunteţi mândria noastră. Mulţumim invitaţilor noştri, dar şi copiilor din comunitate care s-au alăturat evenimentului nostru. Aţi arătat cât de frumoşi şi talentaţi sunteţi pein prisma aptitudilor pe care le aveţi şi pe care le puteţi dezvolta pe viitor”, a menţionat directoarea DGASPC Călăraşi, Lavinia Grosu.

 

 

 

 

 

 

Oana CĂLIN

observatorcl@gmail.com