Mii de copii şi părinţi au participat, în data de 24 septembrie a.c., la un curs de educație rutieră, susținut de Poliția Română. Copiii din toată ţara au avut ocazia să învețe cum pot deveni pietoni exemplari. La nivel național, Poliția Română a organizat cea de-a patra ediție a campaniei de educație rutieră „Verde la educație pentru circulație”.

Copiii, cu vârste între 4 și 10 ani, au fost invitați să participe, în sectoarele special amenajate din parcările magazinelor Lidl din întreaga țară, societate parteneră în proiect, pentru a învăța de la polițiști cum pot deveni pietoni exemplari.

În judeţul Călăraşi, activitatea s-a desfăşurat în parcarea magazinului Lidl din municipiul Olteniţa, unde au fost prezenţi aproximativ 50 de copii, însoţiţi de părinţii lor. Cei mici au aflat de la oamenii legii ce reguli de circulație trebuie să respecte pe drumul către școală, locul de joacă sau către casă, inclusiv semnificația semnelor de circulație.

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate oraşe în miniatură, unde copiii au aplicat cele învățate de la polițiști, pentru a demonstra că pot deveni pietoni responsabili.

Cei mai tineri participanţi la trafic au fost răsplătiţi cu premii și materiale informative privind regulile de circulație.

Conștientizarea de către copii și părinți a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație rutieră este un factor important, care contribuie, pe termen lung, la scăderea numărului de accidente rutiere.