Suntem în preajma Sărbătorii Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos, perioadă în care trebuie să fim mai buni şi să dăruim din puţinul nostru şi celor pentru care soarta nu a fost aşa de blândă. Pentru că au trecut doar câteva zile de la venirea lui Moş Nicolae, elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” au reuşit să-i bucure pe copiii din cadrul Parohiei Ulmu. Liceenii au venit încărcaţi de daruri, pe care le-au dăruit cu multă dragoste copiilor din Ulmu, care provin din familii defavorizate.

 

 

Dumincă, 9 decembrie a.c, la Parohia Ulmu, după săvârşirea Sfintei Liturghii, a avut loc o acţiune frumoasă, care a reuşit să le încânte sufletele copiilor din comunitate. Aceştia au primit daruri din partea elevilor din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Călăraşi, care au venit la biserică însoţiţi de cadre didactice. Acţiunea elevilor este înscrisă în proiectul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, numit „Dăruind vei dobândi”. Acesta este desfăşurat de 15 ani de către cadrele didactice şi elevii liceului. În cadrul proiectului, elevii şi profesorii strâng hăinuţe şi jucării, pe care le donează în pragul sărbătorilor copiilor care provin din familii defavorizate. Anul acesta a fost rândul copiilor din Parohia Ulmu, care au primit nerăbdători, dar şi cu multă bucurie darurile oferite de liceeni. Preotul din cadrul Parohiei Ulmu, Laurenţiu Niculescu, le-a mulţumit liceenilor pentru fapta lor de milostenie şi s-a bucurat că aceştia au fost întotdeauna alături de copii din comunitate, fiind prezenţi şi la alte acţiuni.

„Ne aflăm în casa lui Dumnezeu pentru a-i mulţumi pentru toate binefacerile pe care şi le revarsă zi de zi aupra noastră. Ne bucurăm să avem în mijlocul nostru şi să-i întâmpinăm cu drag pe elevii de la Liceul Teroretic ‘Mihai Eminescu’ din Călăraşi. Dragostea lor de a dărui o poartă mereu în suflete, mai ales că aceştia sunt îndrumaţi şi de doamnele profesoare, care i-au învăţatat întotdeauna să fie buni creştini. De cinci ani de zile, de când sunt în mijlocul dumneavoastră, ne-am bucurat de prezenţa liceenilor, care au fost alături întotdeauna de persoanele defavorizate. Sunt convins că aceştia vin cu inimă curată şi deschisă. În acest an, în preajma Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos ei au venit cu braţele pline de daruri şi cu sufletele curate. Dragostea lor s-a concretizat în daruri materiale. Aceste daruri, sunt pentru noi duhovniceşti pentru că cea mai mare bucurie este comuniunea dintre noi. În numele Parohiei Ulmu, mulţumesc elevilor şi cadrelor didactice pentru toată bunăvoinţa pe care o arată de fiecare dată copiilor din comunitate. Vă doresc să aveţi Naşterea Domnului Iisus Hristos cu pace în suflete, bucurie şi aşa cum este titlul proiectului ‘Dăruind vei dobândi’, noi dăruim cele materiale. Dăruim din puţinul nostru pentru a prisosi harul lui Dumnezeu în sufletele noastre. Îl rog pe bunul şi pe milostivul Dumnezeu să vă întărească în credinţă, să vă lumineze minţile şi să vă ocrotească pe tot parcursul vieţii”, a spus preotul Laurenţiu Niculescu.