În data de 29 mai 2020, Primăria Municipiului Călărași lansa un concurs destinat copiilor cărora le place să deseneze și să fotografieze. Concursul de 1 Iunie, care de obicei îi invita pe participanți să facă desene cu creta pe aleile din parcuri, a fost mutat online, unde cei mici au trebuit să înscrie desenele pe pagina de Facebook a instituției până pe 31 mai.

Concursurile „Locul preferat din orașul tău” pentru desen și „Călărași, orașul meu” au avut și 100 de premii, achiziționate înainte de instaurarea Stării de Urgență pentru evenimentul Sărbătoarea Primăverii, care a fost ulterior anulat.

În data de 1 iunie 2020, reprezentanții Primăriei Călărași au ales și publicat lucrările câștigătoare, iar începând din 2 iunie, ora 14:00, câștigătorii sunt invitați la sediul instituției pentru a le revendica. Data limită este 4 iunie. Adulții care vor ridica premiile trebuie să aibă asupra lor actul de identitate și să știe codul pe care l-au primit la transmiterea desenului/fotografiei participante la concurs.