Compartimentul Prevenire Abandon Copil în Perioada Preconceptivă, împreună cu Serviciul de Dezvoltare a Deprinderilor de Viață Independentă, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Călărași, a organizat o acțiune cu tema „Educație pentru sănătate – Educație sexuală”, la care au participat tineri beneficiari de la Centrul de Plasament „Sfântul Ștefan” Perișoru și de la Centrul de Servicii Sociale pentru Copii şi Familie SERA Călărași.

La această activitate a fost invitat și doctorul Andrei Dumitrescu, specialist obstetrică-ginecologie. Scopul acestei acțiuni a fost de informare a adolescenților în ceea ce privește sexualitatea și sarcina, pentru a-i ajuta, astfel, să ia decizii corecte privind viața lor sexuală.

Totodată, au fost prezentate simptomele, măsurile de prevenire și au fost oferite sfaturi și recomandări privind bolile cu transmitere sexuală. Au avut loc discuții interactive, purtate pe marginea acestor teme, tinerii având posibilitatea sa pună intrebări și să primească răspunsuri, din partea specialiștilor.