Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru Copii. Ludotecă, în colaborare cu Asociaţia Culturală „Leviathan” invită persoanele interesate la o nouă provocare: Concursul Național „Vreau să devin reporter!”.

În perioada actuală, în societatea în care trăim, jurnaliştii sunt mesageri importanţi ai faptelor de zi cu zi, adevăraţi paznici ai adevărului care ne asigură toate informaţiile de care avem nevoie. În intenţia de a sugera copiilor o viitoare profesie, cu mari implicaţii în societate, Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila a iniţiat acest concurs ca un promotor al educaţiei generaţiei tinere de astăzi, prin care să le ofere oportunităţi nebănuite.
Există pe lume milioane de motive prin care pot realiza un reportaj filmând obiective importante din oraşul lor, filmând ceva ciudat şi misterios, filmând un peisaj mirific sau o joacă între copii. Copiii pot filma ce doresc, cu condiţia ca materialul să nu conţină cuvinte vulgare sau violente. Pot lua un interviu unui prieten, mămicilor, educatorului de la şcoala unde învață, unui vecin sau unui om important din orașul lor. Materialul poate fi realizat prin cât mai multe mijloace: aparatul de filmat, telefonul, microfonul, carneţelul de reporter şi creionul pentru însemnări.
Concursul este adresat copiilor şi numai copiilor. Pentru acceptarea înscrierilor, obligatoriu să folosească formularul de la adresa: https://forms.gle/zXMHnKbH5i63BY8E8, până la data de 28 mai 2021.
Reportajele sau interviurile pot fi trimise la concurs sub formă de film sau înregistrare audio – ambele nu mai mult de cinci minute, sau scris – nu mai mult de două pagini A4, Times New Roman, 12, la adresa: sectiacopiibjbraila@gmail.com.
Având în vedere că filmuleţele şi înregistrările audio sunt fişiere de dimensiuni mari se recomandă trimiterea prin aplicaţii de trimitere fişiere mari.
Trebuie să menționeze pe film/înregistrare audio şi pe materialul scris numele şi prenumele, vârsta, şcoala, localitatea şi un număr de telefon.
Se vor acorda premii pentru două secţiuni: 8 – 10 ani şi 11 – 14 ani. Premiile se vor atribui separat pentru reportaje sau interviuri filmate, înregistrări audio sau scrise. De asemenea, se vor oferi şi premii speciale, iar cele mai reuşite lucrări vor fi făcute publice.
Juriul este format din jurnalişti recunoscuţi şi apreciaţi în domeniul media: Gina Bahor, Liliana Nistor, Tudorița Tarniță şi Teodora Soare.
Relații și detalii pe adresa de email: lica_barbu55@yahoo.ro.