Zilele trecute, Asociaţia Odissea a lansat concursul „Odiseea Tânărului Artist”, dedicat copiilor talentați la artă, cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani. 

 

Asociația pentru educație Odiseea vine în sprijinul tinerilor printr-un amplu concurs național care premiază cele mai reușite lucrări și le oferă șansa să expună pentru prima dată la cel mai mare eveniment de artă din țară – Art Safari București 2020.

„Nicicând nu au fost vremuri mai bune în România pentru artă, așa că acum este momentul să descoperim și să creștem generații tinere de artiști. Invit toți copiii talentați ai României în Odiseea Tânărului Artist!”, a declarat Ioana Ciocan, director general Art Safari București și ambasador al concursului „Odiseea Tânărului Artist”.

Concursul „Odiseea Tânărului Artist” se adresează copiilor cu vârste între 10 și 18 ani și oferă premii de peste 5.000 de euro.

Pentru a participa, cei interesaţi trebuie să realizeze o lucrare de artă (în categoria pictură sau desen) cu tema „Odiseea unui copil” (călătorie, peripeții, trasee imaginare sau reale).

Detalii despre regulamentul concursului se găsesc la adresa: https://bit.ly/3e4RuKe.

Lucrările de artă pot fi înregistrate completând formularul de la adresa: http://ateliere.odiseea.ro/concurs/, până la data de 20 august 2020, ora 16:00,

Pentru întrebări, persoanele interesate pot scrie la adresa de e-mail expozitie@odiseea.ro.

Jurizarea va avea loc online în perioada 20 august – 1 septembrie 2020.

Câștigătorii desemnați vor fi anunțați pe site-ul odiseea.ro și pe pagina de Facebook Asociația Odiseea.

Juriul este format din: Ioana Ciocan, curator de artă și directorul Art Safari București; Elena Dumitrescu – lector universitar sculptură la UNARTE; Ionuț Barbu, profesor de pictură la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București.

Premiile sunt următoarele: Grupa de vârstă 10 – 14 ani: Premiul I – 1.200 de euro, Premiul al II-lea – 800 de euro, Premiul al III-lea – 500 de euro; Grupa de vârstă 15 – 18 ani: Premiul I – 1.200 de euro.

Cele patru lucrări câștigătoare vor fi expuse în cadrul ediției 2020 a Art Safari București (11 – 20 septembrie).

În plus, Asociația pentru educație Odiseea va premia alte 30 de lucrări de artă cu câte 50 de euro fiecare.