(foto: adevarul.ro)

Sâmbătă, 10 octombrie a.c., în urma unui apel telefonic prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au intervenit pe un traseu turistic din Munţii Bucegi, în sprijinul unui copil accidentat.

Familia, doi adulţi şi un copil minor din judeţul Călăraşi, se afla într-o drumeţie pe traseul montan Zănoaga – Scropoasa, cu un grad de dificultate mic (marcat cu cruce albastră). La un moment dat, din cauza neatenţiei şi a umezelii de pe traseu, băiatul în vârstă de 9 ani a alunecat şi s-a accidentat, fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa.

Ajunşi la faţa locului jandarmii montani au acordat minorului măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o rană deschisă la piciorul drept şi era panicat.

Din cauza traseului greu accesibil cu autoturismul, jandarmii montani au cărat copilul accidentat în spate, pe o distanţă de aproximativ 1 kilometru, până la Cheile Zănoagei, apoi l-au transportat cu maşina de serviciu la Cuibul Dorului, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112 sau numerele de telefon 0749/058.037; 07498/034.639, pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.