În data de 16 februarie 2021, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, Liviu Mușat, împreună cu președintele Consiliului Județean (CJ) Călărași, Vasile Iliuță, a organizat o conferință de presă în care a fost discutată activitatea agenției în exercițiul bugetar următor, dar s-a vorbit și despre Corpul B al sediului acesteia.

Mirela Tache, directorul economic al ADR Sud Muntenia, a prezentat stadiul lucrărilor la noua clădire. Aceasta este realizată în proporție de 87% și ar urma să fie finisată în aprilie.

„Noi avem în construcție, în momentul de față, în jur de 1935 de metri pătrați desfășurați, 1672 de metri pătrați utili. Valoarea acestui contract a fost de 6,5 milioane de lei. Pe partea de execuție ne aflăm la aproximativ 87%, pe partea de plăți în jur de 66%. Există în casă situația de plată numărul 12 și urmează să mai plătim aproximativ 1,5 milioane de lei cu TVA pentru celelalte plăți și ce s-a mai executat. Ca probleme identificate pe parcurs, situația Covid, care a afectat pe toată lumea, a încetinit puțin ritmul lucrărilor ca să se poată păstra o anumită distanțare pe șantier. Am avut și mici suspendări generate de perioada de frig. Noi considerăm că la jumătatea lunii aprilie lucrarea va fi finalizată”, a declarat Mirela Tache.

„Ar trebui să mulțumesc și eu lui Liviu Mușat și doamnei director Tache pentru abilitatea și reușita timpului de a putea să aducă această nouă construcție la Călărași. Au susținut în mandatul care a trecut necesitatea unui nou spațiu pentru dezvoltarea regiunii Sud Muntenia. Felicitări pentru ce ați făcut, fără voi, fără dorința de a arăta că se pot face lucruri mari la Călărași, un lucru pe care l-am salutat, l-am susținut împreună cu voi pentru că ați văzut că e nevoie de o schimbare. Și schimbarea a venit cu viziunea voastră și cu dorința de a putea să ne desfășurăm în condiții mai bune activitatea la Călărași. Această agenție care e invidiată și dorită de toate județele… bine că avem pace la Călărași și avem această înțelegere să putem în viitor să depunem cât mai multe proiecte pentru județul Călărași!”, a afirmat Vasile Iliuță cu privire la colaborarea dintre instituția pe care o conduce și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia, declara în 2017 că noul sediu al agenției este necesar deoarece spațiul pentru arhivă în sediul curent era impropriu și încă existau proiecte PHARE din 1998 pe care erau obligați să le păstreze în arhivă. Un alt motiv era cel al creșterii numărului de angajați ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.