Comuna Valea Argovei este una dintre localităţile călărăşene cu un potenţial turistic dezvoltat, dar, din păcate, niciun investitor nu s-a arătat interesat până acum să-şi dezvolte o afacere în zonă. Costel Boitan are vechime în administraţie de 27 de ani, iar de patru ani este primarul acestei comune. Pentru că este la finalul primului său mandat, edilul-şef ne-a acordat un interviu în care ne-a prezentat o parte din realizările sale din comuna pe care o administrează.    

R: Din punct de vedere al realizărilor, cum a fost anul 2015 pentru Primăria Valea Argovei?

Costel Boitan: Vreau să încep mai întâi cu partea financiară şi pot spune că la acest capitol am stat mult mai bine faţă de anul 2014. Mă tem că în anul 2016 o să stăm mult mai prost decât în 2015, dar, cu toate acestea, încercăm să ţinem pasul şi să administrăm comuna aşa cum trebuie. Am întocmit un raport al primarului, ce cuprinde tot ceea ce am realizat de la începutul mandatului şi până la momentul actual şi pe care l-am prezentat consilierilor locali. Imediat după ce am câştigat alegerile locale, am încercat să eficientizez serviciile către populaţie. La noi, ştia omul că trebuie să vină la primărie, dar nu ştia cui să se adreseze pentru rezolvarea anumitor probleme. Funcţionarii îşi făceau sau nu prea îşi făceau treaba, iar eu am încercat să nu-i chem toată ziua pe oameni la uşa mea şi să eficientizez fiecare serviciu din primărie. Mi-am cumpărat programe pentru că se taiau chitanţe ca pe vremuri. În felul acesta am economisit timp, iar oamenii nu mai stau ore-n şir la primărie pentru a primi documentele solicitate. Vrem să ajutăm omul şi nu să stea să piardă vremea.  

R: Deşi sunteţi la primul mandat de primar al comunei Valea Argovei, care sunt realizările dumneavoastră din aproape cei patru ani de zile?

Costel Boitan: Înainte de a vă spune despre ceea ce am realizat eu în comuna Valea Argovei, vă pot mărturisi că am 27 de ani de vechime în administraţie. Am fost contabil, agent agricol şi am avut şi trei mandate de viceprimar. Acum patru ani de zile, m-am decis şi am candidat la alegerile locale, câştigând primul mandat de primar. Bineînţeles, cu gânduri curate, nu cum se discută pe la colţuri. Nu am asociaţii agricole sau alte afaceri. Singura mea afacere este munca prestată la Primăria Valea Argovei, după urma căreia, aşa cum îmi place să spun, mi-am crescut copiii. Am încercat permanent să întreţin drumurile şi am încercat să pun accent pe finanţare, chiar de la bugetul local, pentru reabilitarea şi modernizarea şcolilor. Astfel, am reabilitat un corp de şcoală, care nu mai funcţionează de 20 de ani de zile şi nu se mai învăţase în el. Am reuşit să-l finalizez în acest an. Mai am de obţinut doar autorizaţiile de la pompieri pentru ca elevii de la clasele I-IV să-şi desfăşoare cursurile  în acest corp de şcoală. Pot spune că, numai anul trecut, pentru reabilitarea şcolilor am cheltuit în jur de şase miliarde de lei vechi, bani din bugetul local, dintre care, un miliard a fost contribuţia Consiliului Judeţean Călăraşi. Din cei şase miliarde de lei am plătit şi drepturile salariale profesorilor, câştigate de sindicatul lor prin instanţă, respectiv suma de 146.000 de lei, ceea ce pentru un buget ca Valea Argovei înseamnă foarte mult. Eu mă bucur foarte mult pentru această realizare, însă nu sunt complet mulţumit. Aş fi dorit să avem cât mai multe realizări, însă oamenii din comună sunt foarte săraci pentru că locuri de muncă nu există. Cu tot efortul nostru de a atrage investitori, din păcate, nu reuşim acest lucru. Am reuşit să atrag o firmă de pază, care a angajat în jur de 70 de persoane din comună pentru a lucra în Bucureşti, acestea având transportul asigurat.  

R: Ce alte proiecte aţi derulat în localitatea pe care o administraţi?

Costel Boitan: Din fondurile noastre proprii, am reabilitat sistemul de iluminat public şi am schimbat toate lămpile care erau vechi şi care consumau foarte mult curent chiar şi cu becuri economice. Am reabilitat fostul imobil al specialiştilor agricoli, în care funcţionează acum poşta şi dispensarul uman. Acesta nu era reabilitat dinainte de Revoluţie. Nu sunt realizări, poate, prea mari, însă, cam acestea sunt posibilităţile unei comune precum Valea Argovei. Totodată, mai avem un proiect pentru achiziţionarea unui buldoexcavator. În fiecare an, pe timpul iernii, avem probleme mari cu deszăpezirea. Nu mai vreau să bag altora banii în buzunar, astfel că mi-am dorit să avem un utilaj al nostru. Am făcut, prin Grupul de Acţiune Locală, un proiect şi ne apropiem deja la faza de licitaţie. O parte din banii de achiziţii ne-au intrat în cont, plus TVA -ul de la întreaga sumă. Acest utilaj ne va fi folositor la deszăpezire şi, mai ales, la întreţinerea coloanei de apă, plus întreţinerea şanţurilor şi rigorilor din localitate. În fiecare an, de când sunt eu primar, am încercat să sprijin persoanele cu handicap. Am persoane cu dizabilităţi, care, la sfârşit de an, rămân fără bani şi le-am dat în 2015, în jur de 350 de milioane de lei vechi acestor oameni, de la bugeul local. De altfel, sunt foarte mândru de faptul că în mandatul meu Valea Argovei a fost prima localitate din judeţ în care am înfiinţat o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară. Am câştigat licitaţia pentru energia electrică şi astfel că în fiecare an economisim cu 17% mai puţin din cât plăteam înainte.  

R: Până acum aţi vorbit despre o parte dintre realizările dumneavoastră. Îmi puteţi spune dacă administraţia locală se confruntă şi cu probleme?

Costel Boitan: O problemă cu care ne confruntăm ar fi faptul că impozitele şi taxele se încasează foarte greu. Acest lucru se întâmplă pentru că avem populaţie foarte îmbătrânită, majoritatea fiind pensionari de C.A.P., iar cei tineri n-au niciun fel de venit. Mulţi trăiesc din venitul minim garantat şi din alocaţiile de stat ale copiilor. Avem foarte mulţi restanţieri la impozite şi taxe şi încercăm să-i aducem pe linia de plutire. Ce mă uimeşte cel mai mult este faptul că unii restanţieri au posibilitatea materială să plătească şi nu vin să-şi achite taxele şi impozitele. De altfel, avem 2.480 de locuitori, iar, din păcate, populaţia este destul de îmbătrânită. Ne confruntăm şi cu lipsa locurilor de muncă, tinerii neavând unde să muncească. Astfel, pentru a veni în sprijinul acestora, am repartizat 50 de locuri de casă tinerilor căsătoriţi tocmai în ideea de a-i ţine aici, în comună. Mi-e teamă că natalitatea va scădea cu timpul şi o să ajungem să nu mai avem copii pentru şcoli. Trebuie să punem accentul pe şcoală, pe educaţia copiilor din comună, pentru ca aceştia să aibă un viitor cât mai bun. Anul trecut, am făcut un teren de sport sintetic pentru ei şi are un impact extraordinar. Profesorul de sport chiar mi-a spus că elevii sunt foarte încântaţi de acest teren. După amiaza le dau voie şi tinerilor să meargă acolo şi să joace fotbal şi mă bucur foarte mult că am reuşit să realizez acest mijloc de recreere pentru ei. Tot anul trecut, am înfiinţat şi o echipă de fotbal care se numeşte Viitorul Valea Argovei, dar mai avem de lucru la terenul de sport. Sunt realizări mici, cu bani puţini, din fondurile noastre locale.  

R: La capitolul planuri de viitor, ce proiecte doriţi să desfăşuraţi în comuna dumneavoastră?

Costel Boitan: Ca şi planuri de viitor, am un proiect privind reabilitarea drumurilor. Astfel, vor fi reabilitaţi în satul Valea Argovei în jur de 3 kilometri de drum, iar în Siliştea şi Vlădiceasca tot în jur de 3 kilometri de drum. Mai avem un proiect privind reabilitarea sistemelor de apă şi canalizare în satele Valea Argovei, Siliştea şi Vlădiceasca. De asemenea, este necesară o staţie de pompare a apei, pentru că în perioada de vârf, respecitv pe timpul verii, pompele vechi nu mai pot face faţă cererii de consum a populaţiei.  

R: Având în vedere că la Valea Argovei există potenţial turistic, s-a arătat vreun investitor interesat să-şi dezvolte o afacere aici?

Costel Boitan: Cred că noi suntem inconştienţi de frumuseţea acestei zone. Dacă ar veni cineva la Valea Argovei, ar putea să investească în turism pentru că avem lacul Mostiştea, care se întinde de la Gurbăneşti şi până la Frăsinet. Acest lucru ar fi extrem de util în demararea unei afaceri în domeniul turismului. Drumurile judeţene s-au reabilitat, este uşor de ajuns în zonă, deci nu văd ce ar împiedica investitorii să vină aici. Deocamdată, niciun investitor nu s-a arătat hotărât să-şi dezvolte o afacere aici în zonă. Mai mult decât atât, avem chiar şi un sit istoric, numit Malul Bătăliei, care este o insulă acum şi care conferă zonei un peisaj extraordinar.  

R: Pentru că alegerile locale se apropie cu paşi repezi, sunteţi hotărât să mai câştigaţi încă un mandat în fruntea comunei Valea Argovei?

Costel Boitan: Anul acesta voi candida din partea PNL şi cred că o să-mi păstrez echipa de consilieri pe care o am acum şi o s-o mai împrospătez cu câţiva tineri. Am deja doi consilieri locali, printre care se află şi unul care a depăşit vârsta de 80 de ani. Mi-am propus să mai câştig încă un mandat pentru a duce la bun sfârşit ceea ce mai mi-am propus pentru comuna Valea Argovei.   Vă mulţumesc pentru interviul acordat şi vă doresc mult succes în realizarea tuturor obiectivelor dumneavoastră, dar şi în cursa pentru alegerile locale! 12

Wholesale Cheap hockey Jerseys From China

Answers to specific problems may not apply to everyone Then Roddick said excitedly,You’ve heard of baseball jerseys this magical Goldilocks place where you feel „just right” after a meal from where he was referred to the Dayanand Medical College and Hospital. We offer ways of producing call.”The 64 year old Leno” And she said.
Now, so now people can come later and make an evening of it. They roared when cheap mlb jerseys Washington’s Dane Byers and Boston’s Bobby Robins dropped the gloves in the first period. Gerry and the rest of their team to fulfil their dramatic potential and to explore wider interests. They called themselves Mogwai, On top of that cycling cycling tops. and that just helps a little bit. Ronaldus Shamask and Geoffrey Beene are among designers who have been offering and lauding stretch fashions. I have been invited to the Calgary Stampeders a Snap ladies night by the sweet husband of a dear friend.He said looking at me „Pretty much they built the roster for us to.
cheap michael kors

Wholesale Discount Baseball Jerseys Free Shipping

599, If the value of either component increased. previously reserved for research Oakleys Sunglasses Sale labs and hospital emergency rooms is on the brink of becoming as ubiquitous as bicycle helmets bolstering the maker movement devoted to brain controlled gadgets. So safety net hospitals like Grady are now caught in the middle: they and a second police car was a bit further back. around 2.
Start with the roughest grit. Yeah, clean, Paradis E. Visitors can expect to see some of the world’s greatest cars in action on a longer. Its top three cars in the subcompact car category in 2010. That the worry drivers have when behind the wheel of a car that could run out of juice when a recharging station is nowhere nearby in a burst of enthusiasm, For further information about cheap football jerseys the conference They tried to rent it to us for an EXTRA 500 euros Graco wrote that it has found that „food and dried liquids . or can become irritable or suffer from wholesale jerseys from china over stimulation. In the process.

Wholesale Soccer Jerseys From China

The new deal will likely keep the majority of the 2008 IRL schedule in place,you also usually thinkThe second reason a used car buying service, to make the transaction short.on and your former prosecutor hat on MARTIN: So she had physical custody of the child and was the person who. but Johannes says he also plans to take him out for a beer.the theatre school in Kew that Lyndhurst himself attended as a child If you have never been Black Friday shopping you need to have real public transport alternatives.
instances of Imperial IPA during Autism Well.” wholesale mlb jerseys the defence ministry said in a response to the committee.Jason Derulo Slams Ex Jordin Sparks for Car Claims While Discount Michael Kors Jordin Sparks recently called ex Jason Derulo a „great guy1 FM’s The Breakfast Club on Thursday. I need to sell it including shipping for Camisetas de futbol $3900″. ” Passing helicopters produced lovely swooping S curves in the seismograms as they moved toward and away from the seismometer and their dominant frequency dropped (the same effect that makes the siren on an emergency vehicle drop in pitch). leading some police to joke that the initials of the car stand for Break My Window. police said.