⚫️În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, astăzi, 10 mai, la nivelul județului Călărași sunt monitorizate 395 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, iar 171 de persoane se află în carantină instituționalizată.

Menționăm că, în ultimele 24 de ore, 6 persoane au finalizat perioada de izolare de 14 zile și 22 de persoane au ieșit din carantină.

În prezent, la nivelul județului sunt 61 de cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19, dintre care 47 au fost declarate vindecate și 3 persoane au decedat.

⚫️Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali continuă să acționeze integrat pentru verificarea respectării normelor impuse în contextul stării de urgență și de ordonanțele militare în vigoare, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni în valoare de 2.000 lei, iar jandarmii au dat un avertisment scris persoanelor care nu au respectat măsurile/restricțiile stabilite de Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.

❗️Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.