La sediul Liceului „Danubius” a avut loc activitatea intitulată „Creșterea importanței bibliotecii în comunitate prin diseminarea proiectelor/parteneriatelor”, organizată de către bibliotecara Elena Bucur. Evenimentul s-a desfășurat sub forma trecerii în revistă a proiectelor, parteneriatelor realizate de către biblioteca liceului și a modului în care au fost făcute cunoscute comunității.

S-au prezentat metode de creștere a importanței bibliotecii în comunitate, instrumentele de marketing on-line, pagina web, site-ul liceului, colaborările avute în trecut și cele care vor urma.

La final au vizitat redacția și studioul de televiziune al Centrului de Jurnalism și au aflat despre activitățile copiilor și colaborările dintre Centrul Şcolar şi Cultural de Jurnalism (CESCUJUR) și biblioteca Liceului „Danubius”.

La acțiunea metodică a bibliotecarilor de pe semestrul I au participat un număr de 15 bibliotecari din școlile și liceele din județul Călărași, alături de responsabilul de cerc pedagogic, inginer Dorina Ursan.