Antrenorul Dunării Călăraşi, Cristian Pustai, a declarat că nu e de acord cu propunerea „grupului de lucru” al Federaţiei Române de Fotbal, potrivit căreia campionatul Ligii a 2-a să continue, din mai sau din iunie, în sistemul play – off / play – out, din cauza pandemiei COVID – 19.

„Eu cred că un campionat se poate decide sportiv, jucându-se normal cum a fost stabilit la început chiar dacă va exista o întârziere de o lună. Se poate juca din trei în trei zile pentru că ritmul acesta o să-l aibă toate echipele. Deci nimeni nu-i avantajat. Dar e foarte important ca această competiţie să se desfăşoare aşa cum s-a stabilit. Sportiv, toate echipele mai au şanse. Şi sunt foarte importante meciurile atât pentru echipele clasate pe locurile 1, 2, 3 sau 4 cât şi pentru cele situate pe poziţiile 12, 13, 14, 15 şi 16. Adică sunt foarte importante rezultatele. Aasta înseamnă frumuseţea jocului. O echipă din a doua parte a clasamentului care nu-i favorită să învingă pe una din prima jumătate a topului. Asta aduce plăcere, iubitori ai fotbalului în tribune”, a spus Pustai, care a continuat: „Eu oricum sunt împotriva sistemului play – off/play – out, aproape de când a fost implementat. Am şi spus, acum văd că repetă şi Dan Petrescu cu golurile, pentru că eu am trecut prin sentimentul ăsta. Îl aveam pe Lullaku cu 18 goluri, pe Axente cu zece goluri, jucători care au plecat de la echipă, şi noi aveam golaveraj 3 – 2, plus punte înjumătăţite… E un sistem, părerea mea, cu deficienţe! Campionatul Ligii a 2-a e în regulă şi sper să se poată juca dar sportiv, să vedem cine promovează şi cine merge la baraj”.

Propunerea „grupului de lucru” presupune ca primele opt formaţii din clasament  să evolueze în play – off, iar următoarele zece în play – out, meciurile urmând a se desfăşura într-o singură manşă.

Prin tragere la sorţi va fi decisă şi calendarul partidelor. Vor promova în Liga 1 echipele clasate la finele play – off-ului pe primele două locuri. Cea de-a treia din acest nou clasament va participa la barajul de promovare.

Vor retrograda în Liga a 3-a formaţiile care vor ocupa la finalul play – out-ului ultimele trei locuri.

Echipele îşi vor conserva punctele obţinute până în momentul de faţă, cu excepţia celor câştigate, în retur, în urma neprezentării ilfovenilor de la Sportul Snagov, formaţie care s-a retras din competiţie. (sursa: www.afcdunareacalarasi.ro)