Săptămâna trecută s-a dat startul proiectului Filialei Călărași a Crucii Roșii Române „Din Suflet pentru Suflet”. Primii implicați au fost copiii din clasa a II-a C de la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazu” Călărași, învățător coordonator Liliana Dumitru.

„Este vorba despre campania ‘Din Suflet pentru Suflet’, pe care noi o desfășurăm de două ori pe an, de Paște și de Crăciun. În perioadele acestea lumea este cea mai darnică. Noi strângem hăinuțe, încălțăminte, îmbrăcăminte, jucării, produse de igienă, rechizite, alimente pe care le ducem  familiilor nevoiașe. Noi oricum ducem de cinci, șase ori pe an, dar de Paște și de Crăciun ducem pachete mai consistente. Avem un parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judeţean, fiecare învățătoare le spune copiilor să aducă, dacă pot, lucrușoare purtate, nu noi, care sunt curate, jucării, rechizite. Sunt școli care au strâns bănuți și au cumpărat chiloți, maiouri, șosete, ciorăpeii, scutece, pentru că nimeni nu donează aceste lucruri. Te duci la o familie unde au copil mic, nu poți să îi dai numai pantaloni și bluze, mai au nevoie și de chiloței și de maiouri. Ei au cumpărat ce le-am spus noi că ar fi nevoie. Ar mai fi nevoie și de produse de igienă personală, produse de curățenie și astea sunt utile”, a spus Aura Giurcă, directorul Crucii Roșii Călărași.

Întrebată cine ar putea să doneze în cadrul campaniei „Din Suflet pentru Suflet”, Aura Giurcă a răspuns: „Oricine ar putea să doneze, nu neapărat haine de copii și haine de adulți. Între 12 și 25 decembrie ducem pachetele, pentru că până pe 12 decembrie strângem și sortăm. Noi avem pe 12 decembrie o festivitate unde vom premia profesorii care se implică în acest proiect, dar este și un spectacol pe care îl facem la 95 de ani de la înființare”.

„Majoritatea vin în apropierea Crăciunului sau de Moș Nicolae. O să fie o nebunie pentru noi, pentru că nici nu avem loc să le depozităm, dar nu ne văităm”, a mai spus Aura Giurcă.

Filiala Călărași a Crucii Roșii Române are parteneriat cu 30 de primării din județul nostru. Prin acest parteneriat, Asistența Socială din comunele respective informează Crucea Roșie Călăraşi despre familiile cu situație precară, dar și cu mulți copii, pentru a fi ajutate.

Potrivit informațiilor oferite de Aura Giurcă, cel puțin 20 de familii din fiecare comună parteneră vor fi ajutate în cadrul acestei campanii.

„Deci, cel puțin 600 de familii vor primi ajutor. Anul trecut am făcut la fel, bătrânii primesc mai multe alimente, iar cei tineri primesc atât alimente, cât și îmbrăcăminte, plus rechizite, plus ghiozdane”, a conchis Aura Giurcă.

La Filiala Călărași a Crucii Roșii Române sunt înscriși 600 de voluntari cu acte, însă doar 30 dintre aceștia sunt voluntari activi.

Orice poate dona în cadrul acestei campanii. Donațiile se pot face la sediul Crucii Roşii Călărași, Prelungirea București, bloc M19, tronson 4, etaj 1, ap. 1-2, (bloc DSP), de luni până vineri, între orele 08:00 şi 16:00. Cei care nu pot ajunge în acest interval orar le pot lăsa pe culoar, în fața ușii.