Ca urmare a solicitărilor sosite la sediul Filialei Călăraşi a Crucii Roşii Române, dar și din mediul on-line, cetăţenii sunt informaţi că în această perioadă Societatea Națională de Cruce Roșie din România nu recrutează voluntari în niciuna dintre filialele din țară.

Apreciem dorința tuturor celor care ne-au contactat și doresc să dea o mână de ajutor în această perioadă pentru sprijinirea persoanelor afectate de COVID-19. Menționăm că organizația noastră lucrează cu voluntari care au trecut printr-un proces de pregătire în domeniul voluntariatului, al primului ajutor și al intervenției în caz de dezastre. Vă rugăm să urmăriți pagina de Facebook acolo unde veți afla informații actualizate și în momentul în care vom face o recrutare de voluntari vă vom aduce la cunoștință. Vă mulțumim pentru că sunteți alături de noi și vă rugăm ca în această perioadă să respectați toate indicațiile autorităților!, a transmis Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

De altfel, Crucea Roşie Călăraşi pune gratuit la dispoziția locuitorilor municipiului Călăraşi serviciul de îngrijiri medicale la domiciliu. Acesta se realizează numai cu asistenți medicali generaliști voluntari ai Filialei Călăraşi a Crucii Roşii Române.

Persoanele care au nevoie de o injecție, un pansament, de scos un gips sau o măsurare a tensiunii și a glicemiei pot apela numărul 0731/322.884.