Ariston Thermo România, liderul pieței locale de centrale termice și boilere electrice, împreună cu Crucea Roșie Română, pornesc în această toamnă într-o misiune unică, la nivel național, cu scopul de a aduce confortul chiar și acolo unde acesta pare imposibil de atins. Astfel, compania și-a propus să faciliteze accesul la apă caldă menajeră pentru aproximativ 15.000 de copii și vârstnici din întreaga țară, echipând cu boilere performante peste o sută de școli, licee, case de tip familial și cămine de bătrâni.

 

 

În cadrul campaniei, nouă locații din județul nostru vor fi echipate boilere care vor deservi peste o mie de persoane. „Încă de la înființare, am susținut că fiecare dintre noi percepe confortul într-un mod diferit. Cu toate acestea, din păcate, nu toți pornim cu aceleași șanse și iată că, ceea ce pentru o parte dintre români este o normalitate cotidiană, pentru alții este încă un privilegiu. Suntem de părere că nicio instituție de învățământ ori centru de bătrâni din România nu ar trebui să fie private de simplul acces la apă caldă menajeră și de aceea ne-am luat acest angajament, de a aduce un plus de confort în aceste locuri în care locuiesc sau învață zeci de oameni în fiecare zi”, a afirmat Cătălin Drăguleanu, country manager Ariston Thermo România. În județul Călărași au fost identificate nouă școli, centre de asistență, comunitare și de recuperare în care accesul la apă caldă, inexistent sau restrictiv, va fi facilitat prin instalarea a 13 boilere cu capacități de 30 și 100 de litri.  Astfel, peste o mie de locuitori ai județului vor avea, începând din această iarnă, un loc mai confortabil în care să învețe sau să-și continue activitățile de recuperare medicală. Şcolile şi centrele unde au ajuns boilerele sunt: Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Plătărești; Centrul Comunitar pentru Rromi Oborul Nou; Centrul de Zi pentru Copii „Sfântul Nicolae” din comuna Ștefan Cel Mare; Centrul Comunitar Procomunitate Vlad Țepeș; Centrul de Asistență după Programul Școlar, tip afterschool; Școala Gimnazială Nana; Școala Gimnazială Răzvani Lehliu Gară; Școala Gimnazială Nr. 1 Cuza Vodă şi Școala Gimnazială Dragoș Vodă.

 

 

Aura Giurcă: „În sfârșit, copiii din aceste zone își vor spăla mâinile iarna cu apă caldă”

 

„Apa caldă curentă în școlile sau centrele de zi din mediul rural este un concept abstract. Iată că prin intermediul campaniei desfășurate de Ariston Thermo România, reușim să schimbăm această realitate tristă. În sfârșit, copiii din aceste zone își vor spăla mâinile iarna cu apă caldă!”, a menţionat Aura Giurcă, directoarea Filialei Călăraşi a Crucii Roșii Române. Pe parcursul campaniei, Ariston Thermo România va dona peste 300 de boilere cu capacități de 30,50 sau 100 de litri în peste 100 de instituții de învățământ, cămine de bătrâni sau centre de recuperare medicală. „Mulţumim celor care s-au gândit, precum şi celor care au solicitat pentru că dacă nu erau solicitări, n-ar fi fost nici donaţii. Important este să sprijinim colectivităţile locale, indiferent de unde sunt. Acest lucru înseamnă că societatea se mişcă, iar oamenii înţeleg necesitatea evoluţiei şi mai ales că înţeleg să mai facă şi fapte bune”, a declarat Nicolae Pandea, preşedintele Crucii Roşii Călăraşi. Acțiunea companiei pe plan local face parte dintr-o campanie derulată de Ariston la nivel global – Comfort Challenge, prin care compania și-a propus să aducă confortul chiar și acolo unde acesta pare greu de atins, iar prima misiune Ariston în acest sens a avut loc chiar în inima Groenlandei, în insula Disko. Aici, compania și-a asumat livrarea tuturor materialelor necesare și construirea, pe un teren cu diverse adversități, unei case modulare inovatoare și călduroase, denumită Ariston Comfort Zone. Locuința sustenabilă, capabilă să reziste celor mai extreme condiții climatice, a fost donată de către Ariston unei echipe de cercetători din cadrul Institutului de Geoștiințe și Managementul Resurselor Naturale de la Universitatea din Copenhaga, devenind baza stabilă și funcțională de unde cercetătorii își vor continua studiile privind schimbările climaterice, chiar și perioada iernii polare.