La finele săptămânii trecute, a fost inaugurat în comuna Ulmu, judeţul Călăraşi, un salon de înfrumuseţare, investiţie realizată cu ajutorul fondurilor europene. „Salon Tina- servicii de înfrumuseţare în comuna Ulmu” este un proiect realizat prin Submăsura 6.2 – Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale, valoarea sa fiind de 50.000 de euro.

 

Dumitra Neagu a avut ambţia să acceseze fonduri europene nerambursabile şi să realizeze cu ajutorul lor o investiţie în comuna sa natală, care să vină în sprijinul locuitorilor de toate vârstele. Astfel, aceasta a deschis la finele săptămânii trecute un salon de înfrumuseţare, în comuna Ulmu, care speră să-i treacă pragul atât persoanele din localitate, dar şi din satele învecinate. De asemenea, pe lângă spaţiul modern, dotat cu echipamente de ultimă generaţie şi produse de înfrumuseţare profesionale, clienţii pot beneficia de activităţi de spălare a părului, aranjare şi tuns, coafat, vopsit nuanţat, ondulat, îndreptat, bărbierit, masaj facial, manichiură, pedichiură, machiaj, dar şi altele. Totodată, cea care a pornit investiţia, Dumitra Neagu, ne-a spus că cei mai mici clienţi ai salonului pot fi chiar copiii, care vor fi aşezaţi într-un scaun special, potrivit vârstei lor. Înfiinţarea unui salon de înfrumuseţare în comuna Ulmu aduce un plus valoare acestei localităţi slab dezvoltate şi în care nu mai există alte investiţii non-agricole realizate prin fonduri europene. Salonul de înfrumuseţare „Tina” a fost deschis vineri, 5 mai a.c., iar la inaugurarea investiţiei au fost prezenţi Jenel Şeban, directorul OJFIR Călăraşi, precum şi primarul comunei Ulmu, Ion Negoiţă.

 

„Accesarea unui proiect european a fost o provocare pentru mine, dar mă bucur că am reuşit să realizez această investiţie, în mediul rural, mai exact în satul meu natal. Sunt optimistă în ceea ce priveşte activitatea salonul şi am toată încrederea că-i vor trece pragul cât mai multe persoane, de toate vârstele, atât din localitatea noastră, dar şi din satele învecinate. Persoanele care doresc să vină la salonul nostru, vor beneficia de produse de înfrumuseţare profesionale, de cea mai bună calitate. Pot spune că sunt încântată de faptul că am reuşit să deschid acest salon într-o localitate mică şi îi încurajez şi pe alte persoane să acceseze fonduri europene pentru ca în acest fel putem contribui la dezvoltarea satului românesc. Cu această ocazie, ţin să-i mulţumesc în mod deosebit doamnei Anna-Maria Moga, care mi-a oferit tot sprijinul în realizarea investiţiei şi care m-a încurajat să merg mai departe atunci când m-am lovit de o situaţie destul de dificilă, care mi-a schimbat  viaţa. Cu ajutorul doamnei Moga, am reuşit să trec peste momentele dificile, care mi-au marcat viaţa şi să devin o femeie puternică, optimistă, ambiţioasă, cu multe planuri de realizat în viitor. De asemenea, ţin să mulţumesc pentru prezenţa la inaugurarea salonului şi domnului director al OJFIR Călăraşi, Jenel Şerban, dar şi domnului primar al comunei Ulmu, Ion Negoiţă”, ne-a declarat Dumitra Neagu, beneficiara acestui proiect.

„Este un eveniment important în comuna Ulmu şi putem fi martorii unei investiţii non-agricole în mediul rural. Pentru că suntem într-un judeţ agrar, majoritatea călărăşenilor depun proiecte, în general, pe teme agricole. Pe de altă parte, putem observat şi această iniţiativă, pe care o salutăm cu toţii, o activitate non-agricolă. Practic, într-o zonă mai puţin dezvoltată a localităţii, avem acest minunat salon de înfrumuseţare, care, cred eu, va aduce un plus în comuna Ulmu. Vom constata pe zi ce trece că doamnele şi domnii din această localitate vor deveni de-o eleganţă maximă”, a precizat Jenel Şerban, directorul OJFIR Călăraşi.

„Este primul proiect pe raza localităţii noastre, pe fonduri europene privind înfiinţarea unor activităţi non-agricole. Mă bucur că doamna Dumitra Neagu a avut ambiţia să realizeze această investiţie în comuna noastră şi îi doresc mult succes în activitatea pe care o desfăşoară, dar şi cât mai mulţi clienţi. Este un început pentru comuna Ulmu şi sper să mai avem şi alte proiecte pe măsura 6.2, investiţii non-agricole în mediul rural, care să ducă la dezvoltarea localităţii noastre „, a menţionat Ion Negoiţă, primarul comunei Ulmu.