Muzeul Dunării de Jos Călăraşi, cu sprijinul Consiliului Județean Călăraşi, organizează și găzduiește, în zilele de 30 şi 31 octombrie, Sesiunea Internaţională de Comunicări Ştiinţifice „Cultură şi Civilizaţie la Dunărea de Jos”, aflată la cea de-a XVIII-a ediţie.

Anul acesta, sesiunea, la care vor participa 63 de specialiști, se desfășoară în cadrul a două secțiuni de dezbatere științifică: pre şi protoistorie, respectiv antichitate şi perioada medievală.

Deschiderea evenimentului va avea loc miercuri, 30 octombrie, ora 12:00, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Călăraşi, urmată de două lansări de carte: Sever-Petru Boțan, Dan Elefterescu, „Vase de sticlă de epocă romană descoperite la Durostorum/Ostrov-Ferma 4 (secolele I p.Chr.-IV p. Chr.)”; George Nuțu, Dan Elefterescu, „Fibulele de la Durostorum-Ostrov”.

Comunicările știinţifice, dezbaterile și discuțiile se vor derula pe parcursul a două zile: miercuri, 30 octombrie, între orele 16:00 şi 19:00,  joi 31 octombrie, în intervalul orar 09:00 – 19:00.