În perioada 4 – 6 octombrie, au avut loc la Sibiu Campionatele Naţionale de Juniori şi Masters la culturism şi fitness. Clubul Sportiv (CS) Fortus Călăraşi a fost prezent la acest eveniment cu patru culturişti, depăşindu-şi obiectivul propus, şi anume obţinerea a două medalii. Astfel, Florin Tămăşanu a concurat la categoria men’s physique +178 de centimetri juniori mari şi a cucerit titlul de campion naţional şi medalia de aur. Cătălin Ioniţă a participat la categoria culturism +70 de kilograme juniori mici şi a câştigat titlul de campion naţional şi medalia de aur. De asemenea, Damian Fusea a intrat în competiţie la categoria classic physique juniori open şi a obţinut medalia de argint. Totodată, Ştefan Nan a concurat la categoria men’s physique +178 de centimetri juniori mici şi a ocupat locul IV.

În urma rezultatului foarte bun şi a formei de excepţie, Florin Tămăşanu a fost selectat în lotul de culturism ce va reprezenta România la Campionatele Mondiale ce se vor desfăşura la Budapesta, în perioada 22 – 24 noiembrie 2019.

„Rezultatele obţinute în acest an ne ţin în continuare în topul fruntaş al culturismului românesc, dându-ne speranţe pentru anul viitor. Mulţumesc încă o dată sportivilor pentru rezultatele obţinute care vin în urma unei pregătiri exemplare şi a unui efort deosebit. Mulţumesc cu sinceritate mass-mediei călărăşene care m-a ajutat întodeauna în mediatizarea acestui frumos sport. Cu deosebit respect pentru toţi călărăşenii”, a declarat preşedintele Clubului Sportiv Fortus, Nelu Başfalion.