La Călărași s-au desfășurat cursuri de instructor de fitness și personal trainer. Este pentru prima dată când se desfășoară astfel de cursuri în Călărași. Aceste cursuri au avut loc la complexul sportiv Corygym, din strada Rahova, nr. 113, care s-a acreditat pentru efectuarea acestor cursuri.

Federația Română de Culturism și Fitness (FRCF) este instituția cu cea mai veche tradiție în organizarea „Cursului Instructor de Fitness”, la noi în țară. De-a lungul anilor, sute de tineri și nu numai au urmat cursurile organizate de FRCF, făcând astfel primul pas către o ocupație nouă, cu un potențial deosebit. Mulți dintre aceștia se bucura din plin de avantajele absolvirii „Cursului Instructor de Fitness și personal trainer” organizat de Federația Română de Culturism și Fitness, acesta asigurând acreditare internațională din partea Ministerul Muncii și Justiției Sociale, fiind recunoscut oriunde în tările membre ale Uniunii Europene.

Diplomele obținute sunt următoarele: diploma de instructor fitness, care este eliberată de Ministerul Muncii, cu valabilitate în toate statele membre ale Uniunii Europene şi diploma de personal trainer, care este eliberată de Federația Internatională de Culturism și Fitness, cu valabilitate world wide (n.r. – în orice stat).

„Primul modul a fost susținut de Daniel Oprea. Fost campion naţional şi balcanic, şef al comisiei juridice de disciplină şi relaţia cu ANAD, antrenor de fitness, predă noțiunile privitoare la anatomia şi fiziologia umană, conceperea antrenamentelor de fitness individualizate, comunicarea cu practicantul, în vederea motivării şi responsabilizarii acestuia. A doua parte a cursului ‘Instructor Fitness şi personal trainer’ – modulul practic – a fost susţinut de Monica Mureşan, campioană mondială absolută, multiplă campioană europeană, balcanică şi naţională, antrenor de fitness, vicepreşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness. Cursul a fost absolvit cu succes de toţi participanții. Următoarele cursuri se vor desfășura la Călărași în luna iunie a anului viitor”, a declarat președintele Clubului Sportiv Fortus Călărași, Nelu Bașfalion.