Primarul comunei Cuza Vodă, Anghel Popa, a anunțat că cetățenii comunei vor primi, începând cu data de 2 decembrie, saci galbeni în care se vor colecta deșeurile reciclabile pentru a fi separate de cele menajere. Primăria, în parteneriat cu societatea RER Ecologic Service București – REBU SA, va acorda fiecărei gospodării câte 2 saci în care vor putea fi puse, la un loc, deșeuri de hârtie/carton, metal, plastic și sticlă: ambalaje din carton, maculatură (caiete,  cărți, ziare, reviste), doze metalice, conserve (ambalajele), tuburi de alimente, Cosmetice, folie metal, PET (suc, apa, bere), folie de plastic, pungi și ambalaje din plastic, flacoane (șampon,detergent) și sticlă. Este important ca ambalajele depozitate să nu mai conțină resturi.

Acești saci vor fi ridicați în a doua și a patra săptămână a fiecărei luni, în ziua de joi. În celelalte săptămâni, prima și cea de-a treia, va fi ridicat gunoiul menajer. Un reprezentant al primăriei și un reprezentant REBU vor distribui sacii galbeni începând cu data de 2 decembrie.  În funcție de cât de repede se vor umple aceștia, fiecare gospodarie va primi alți saci în schimb. Pentru a folosi la maximum capacitatea sacului galben, deșeurile reciclabile pot fi pliate, turtite sau strivite.

„Ținând cont de prevederile OUG 74/2018 privind regimul deșeurilor, avem obligația de a atinge pana la 31 decembrie 2020 un nivel de pregatire pentru reutilizare și reciclare de minimum 50% din masa totală generată, cel puțin pentru deșeurile de hârtie, metal, plastic și sticlă“, a declarat primarul comunei.

Acesta a mai transmis cetățenilor faptul că „protecția mediului este o necesitate și o obligație a noastră, a tuturor” și i-a rugat să se implice cu seriozitate și responsabilitate.