AFC Dunărea Călărași se va duela duminică, 23 septembrie 2018, cu FCSB. Meciul va avea loc pe stadionul Anghel Iordănescu, la Voluntari, începând cu ora 21:00. Partida va conta pentru etapa a noua.

Antrenorul Dunării Călărași, Dan Alexa, dar și președintele executiv al clubului, Florin Brișan, au susținut ieri, 21 septembrie, o conferință de presă înaintea meciului cu Steaua.

Dan Alexa a declarat: “Ne aflăm înaintea meciului împotriva principalei candidate la câştigarea campionatului. Steaua București este o echipă formată din jucători buni, unuii dintre ei fiind peste nivelul ligii I. Este ocupanta primului loc, o echipă care an de an joacă în grupele Europa League. Din păcate pentru ei, anul acesta nu au reuşit şi din cauza neşansei, au făcut o dublă manşă bună. Este o echipă formată din jucători de atac buni, care pot decide un joc. Steaua pleacă favorită duminică. Îmi doresc foarte mult de la echipa mea să arate foarte multă determinare. Și pentru mine este un test să îi văd pe jucătorii care au evoluat bine până acum în condiții de adversitate maximă cu jucători care pot face diferența. E un meci important pentru noi toţi. Nu avem nimic de pierdut, decât să câștigăm. Îmi doresc să avem multă determinare, să avem organizare foarte bună, să văd curaj la jucătorii mei, să ne ridicăm la nivelul adversarului şi îmi doresc foarte mult să obţinem maximum din jocul acesta. Vreau să facem un meci bun la Voluntari, pentru că meciurile cu genul acesta de echipe sunt speciale, acest joc poate să ne dea o creștere fantastică din toate punctele de vedere.”

Președintele executiv al Dunării Călărași, Florin Brișan a precizat: “Aștept ca băieții să aibă o atitudine cel puțin ca cea de la ultimul meci de acasă, cel cu Botoșani, unde eu unul am văzut o determinare a lor și o dorință de victorie. Toți mi-au spus că vor să învingă și că doresc să îmi facă un cadou, pentru că este și ziua mea duminică. Să vedem dacă se și poate. Sunt convins că ei vor face tot ceea ce ține de ei pentru a învinge. Față de meciul cu CFR, când pot să zic că era presiune pe noi, acum nu avem niciun fel de presiune, din punctul meu de vedere. Presiunea este pe Steaua, pentru că această echipă vine după un egal la Cluj, bănuiesc că jucătorii nu își permit să se mai încurce o dată.”