În runda a 9-a a Ligii a 2-a, Dunărea a învins la Călăraşi formaţia gorjeană, Pandurii Târgu Jiu cu scorul de 3 – 1, bifând astfel a şasea victorie consecutivă.
Antrenorul călărăşenilor, Dan Alexa, a susţinut imediat după meci că a întâlnit o echipă dificilă, cu o serie de jucători valoroşi mai ales în ofensivă, subliniind că victoria este meritată, iar un rol important în obţinerea ei a fost “întoarcerea” rezultatului până la pauză de la 0 – 1 la 2 – 1.
“A fost greu pentru că am întâlnit o echipă care a avut în compartimentul ofensiv trei jucători care au evoluat şi în Liga 1. Fotbalişti buni, activi, care ne-au surprins în startul partidei. Am primit gol, însă ne-am revenit foarte repede. Este marele merit al nostru că am reuşit până la pauză să întoarcem rezultatul, la 2 – 1. Începutul a aparţinut celor de la Pandurii, dar până la final am controlat ostilităţile în totalitate. Ne-am mai creat situaţii de gol şi consider că este o victorie meritată!”, a spus Alexa.
În opinia tehnicianului Dunării, întreaga echipă a pus umărul la obţinerea celor trei puncte care au propulsat-o până pe locul 2 în clasament, cu 19 puncte.
“Nu doar atacanţii Valentin Alexandru şi Missi Mezu au făcut un joc bun. Vreau să-i felicit pe toţi pentru travaliu, efort, pentru dăruire: cei din linia defensivă, mijlocaşii, dar şi pe portarul Cezar Lungu. A fost un meci în care, cu precădere în repriza secundă, băieţii au interpretat perfect tot jocul. Pandurii s-au apropiat de poartă doar o dată la un şut al lui Dodoi”, a adăugat Dan Alexa.

Alexa: „Dedic această victorie preşedintelui Florin Brişan”

Antrenorul Dan Alexa a declarat imediat după meciul cu Pandurii Târgu Jiu (scor 3 – 1) că dedică victoria preşedintelui Florin Brişan, care chiar în ziua jocului şi-a aniversat ziua de naştere, acesta împlinind 50 de ani, subliniind, de asemenea, că cele şase victorii consecutive obţinute reprezintă meritul tuturor, începând cu jucătorii, continuând cu staff-ul tehnic şi terminând cu conducerea clubului.
„Pentru cele şase victorii consecutive, meritul este al tuturor. Dar, în primul rând, al preşedintelui Florin Brişan căruia îi dedic această victorie cu prilejul zilei sale de naştere. Este un om de calitate. Pe lista merituoşilor se află jucătorii, componenţii staff-ului tehnic, oamenii care conduc clubul pentru că îşi doresc promovarea şi este important să rămână lângă echipă, să fie motivaţi întrucât fără ei va fi foarete greu”, a afirmat Alexa.
După nouă etape, Dunărea Călăraşi s-a instalat pe locul 2 în topul Ligii a 2-a cu 19 puncte, în urma sibienilor de la FC Hermannstadt care au strâns 24 de puncte. (sursa: afcdunareacalarasi.ro)