Joi, 5 martie, Organizația Județeană Călăraşi a Partidului Național Liberal a organizat o conferință de presă în care a fost anunțată persoana care va candida pentru funcția de primar al municipiului Călărași, dar a răspuns și întrebărilor despre fluxul de politicieni spre și dinspre partid. Conferința a fost prezidată de Daniel Ștefan Drăgulin, președintele organizației, care și-a anunțat intenția de a candida din nou, deși, conform spuselor lui, ultimele sondaje nu au fost încheiate. Alături de acesta s-au aflat la masă și Mădălina Obadă, care va candida la Primăria Oraşului Fundulea, Vasile Lucian, primar în funcție și viitor candidat la Vasilați, Ionuț Stan, primarul comunei Lehliu Sat (venit din PSD), Constantin Chirică, primar la Tămădău (venit din PSD), Nicolae Pandea, primarul comunei Ștefan cel Mare (venit de la PSD), Ciprian Bâlteanu, candidat la Primăria Unirea, și Ciprian Pandea, fost președinte al PSD Călărași, venit acum în echipa liberalilor.

Prelegerea a fost începută de Drăgulin cu cele mai recente întâmplări de la nivel național. Acesta a vorbit despre miniștrii propuși de partid pentru a forma un nou guvern: „Pe lângă faptul că marea lor majoritate au vot negativ, asta dovedind încă o dată poziția pe care PSD o are față de ceea ce noi am propus și a faptului că se încearcă ca aceste evaluări ale propunerilor noastre să țină cât mai mult, astfel încât să depășim perioada în care noi putem să declanșăm alegerile anticipate. Ca de obicei, sunt discuții tensionate din partea membrilor PSD, se aduc acuze, după părerea mea, nefondate pentru că se văd foarte clar rezultatele pe care guvernul PNL le-a adus”.

Acesta își continuă discursul vorbind despre „greaua moștenire” lăsată în urmă de guvernul PSD și despre faptul că social-democrații „au ascuns facturi” pentru ca bugetul să iasă bine pe hârtie.

„Cu toate acestea, încrederea pe care o are Comisia Europeană în guvernul României are o condiție pozitivă, astfel încât, după discuțiile purtate în cele trei luni ale ministrului de Finanțe, România va avea o posibilitate a regresării din punct de vedere al deficitului bugetar”, a spus Drăgulin.

Discuția s-a îndreptat apoi spre planul local, spre definitivarea listei cu candidați PNL pentru primăriile din județ.

„Mai avem discuții cu colegi de-ai noștri care și-au manifestat dorința de a candida pentru funcțiile de primari, în afara primarilor în funcții”, a declarat președintele PNL Călărași.

De asemenea, acesta speră ca în scurt timp să poată prezenta întreaga listă.

Tot joi a fost reafirmată candidatura lui Valentin Barbu la președinția Consiliului Județean. Acesta le-a mulțumit noilor colegi și le-a urat succes în câștigarea funcțiilor pentru care vor candida. El mai spune următoarele: „Nu am avut o țintă de la început să facem schimb de primari. (…) Putem să tragem o concluzie, probabil că unii sau toți cei prezenți astăzi lângă noi nu sunt compatibili cu domnul Iliuță. Eu le mulțumesc că ne vor sprijini și o să-i asigur că vom face tot ce putem face astfel încât să câștigăm președinția Consiliului Județean și majoritatea în consiliu”.

Unele dintre întrebări au fost îndreptate către Ciprian Pandea, una dintre „achizițiile” PNL de la partidul advers. Acestuia ar urma să i se ofere poziția de vicepreședinte al Organizației Județene Călăraşi a Partidului Național Liberal. Acesta declară că: „După cum bine știți, în comunitățile mici lumea votează omul și mai puțin partidul, motiv pentru care nu cred că este o problemă faptul că anumiți primari au plecat de la PSD și au venit la PNL sau au plecat de la PNL și s-au dus la PSD. Contează ce au făcut oamenii respectivi în comunități. (…) Așa cum știți, am o relație de prietenie cu Marian Neacșu, am avut câteva discuții cu privire la PRO România, însă cred că pentru Călărași cea mai bună decizie este ca eu să fac parte din PNL; am prieteni în PRO România, dar vreau ca organizația PNL să fie din nou câștigătoare”.