Joi seară a avut loc în sala “Barbu Ştirbei” a Centrului de Cultură şi Creaţie şedinţa Comitetului de Coordonare Judeţean a Partidului Naţional Liberal (PNL) Călăraşi. În cadrul evenimentului au fost aleşi membrii Biroului Politic Judeţean (BPJ) şi preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Călăraşi. În sală au fost prezenţi 551 de membri ai Partidului Naţional Liberal, şedinţa fiind declarată statutară.

Primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, a fost ales cu un număr de 534 de voturi în fruntea Organizaţiei Judeţene a PNL Călăraşi pentru următorii patru ani. Domnia sa a fost singurul candidat pentru această funcţie. La şedinţă au fost prezenţi primarii PNL, foşti parlamentari, deputatul Cătălin Predoiu, secretarul general interimar al Partidului Naţional Liberal, Cristian Buşoi, şi fostul primar general interimar al Capitalei, Răzvan Sava.

La miezul nopţii, după aflarea rezultatului, Daniel Ştefan Drăgulin a declarat: “Este o onoare pentru mine să ajung preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Călăraşi după o muncă de 14 ani şi jumătate. Este o onoare care mă obligă, dar, în acelaşi timp, îmi dă şi o altă valoare. Cred, şi sunt convins, că nu aş fi avut cele 534 de voturi dacă nu erau toţi de acord ca eu să fiu preşedintele acestei organizaţii. Este normal să am şi câteva voturi împotrivă. Asta înseamnă că trebuie să mă gândesc foarte bine cu ce am greşit şi ce trebuie să fac pentru a aduce lângă mine şi acele voturi. Faptul că suntem o unitate înseamnă că s-a terminat, şi subliniez acest lucru, orice fel de disensiune între membrii partidului. Suntem o echipă. Formăm o echipă puternică şi trebuie să demonstrăm că a fost un accident ce s-a întâmplat la alegerile parlamentare. Ne aşteaptă două încercări şi sunt convins că tot Biroul care a fost ales în mod democratic trebuie să pună umărul la treabă, alături de toţi ceilalţi. Orice decizie majoră a Organizaţiei Judeţene a PNL Călăraşi nu se va lua doar cu membrii BPJ, ci şi cu ceilalţi primari şi consilieri judeţeni. Suntem cei aleşi pentru a lua decizii în partid. Întotdeauna am fost omul care s-a consultat, care a stat de vorbă cu toată lumea şi a ţinut cont de părerea celorlalţi. Numai aşa putem câştiga şi arăta că suntem o echipă puternică. Sunt onorat că am ajuns preşedintele organizaţiei. La 37 de primari este foarte greu să poţi gestiona această echipă, dar sunt convins că toţi vom face un front comun şi vom lua o decizie care să fie în avantajul Organizaţiei Judeţene. Vă mulţumesc că aţi fost alături de mine şi că am făcut o echipă foarte puternică”.