Despre plecarea lui Daniel Ştefan din Consiliul Judeţean Călăraşi s-au făcut multe speculaţii. Aşa că am vrut să aflăm punctul de vedere al preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, cât şi al lui Daniel Ştefan, pe marginea acestul subiect. Astfel, l-am întrebat direct pe Daniel Ştefan, care a avut amabilitatea să ne răspundă. În rândurile ce urmează vă prezentăm un scurt interviu cu directorul Direcţiei de Dezvoltare Regională şi Relaţii Externe din cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi.

 

Reporter: Cum aţi colaborat cu preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, şi cu echipa acestuia?

Daniel Ştefan: Din punctul meu de vedere, am urmărit să fie o relaţie deschisă, sinceră, corectă în care fiecare îşi păstrează atribuţiile şi locul în aparatul Consiliului Judeţean în aşa fel încât, împreună, să putem obţine ce şi-a propus instituţia la nivel de dezvoltare. Direcţia de Dezvoltare pe care am condus-o este unul dintre motoarele Consiliului Judeţean Călăraşi.

 

Reporter: Ne puteţi spune motivul pentru care aţi plecat la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia?

Daniel Ştefan: Am spus şi în momentul în care am promovat examenul că merg într-un domeniu cunoscut. Relaţia pe care am avut-o cu ADR a fost relaţia dintre beneficiar de finanţări şi organism intermediar. Este o nouă etapă a carierei profesionale pe care am urmărit-o. Acum s-a ivit această oportunitate de a continua activitatea în domeniu, într-o altă poziţie la nivel regional, în cadrul organismului intermediar ADR Sud Muntenia.

 

Reporter: Aţi fost forţat în vreun fel să luaţi această decizie?

Daniel Ştefan: Nu. Repet, nu a fost niciun moment în care să fiu pus în situaţia de a mi se reproşa ceva. Din punctul meu de vedere, aşa-zisele forţări vin din neîndeplinirea unor atribuţii sau îndeplinirea defectuoasă a unor lucruri, ori, nu a existat aşa ceva. Nu am dat motive şi nu au existat motive pentru care activitatea mea să fie pusă la îndoială şi să existe vreun reproş referitor la modul în care am realizat lucrurile. Atunci, nu au existat nici măcar sugerări voalate sau lucruri direct spuse care să conducă spre această idee.

 

Reporter: Pe ce post veţi merge la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia?

Daniel Ştefan: Şef Serviciu Selecţie – Evaluare Proiecte POR. Practic, voi lucra pe evaluarea proiectelor, selectarea lor şi pregătirea contractelor pentru proiectele care se depun pe Programul Operaţional Regional.

 

Iliuţă: “Consiliul Județean Călărași a pierdut un profesionist”

 

Întrebat despre plecare lui Daniel Ştefan din Consiliul Judeţean, preşedintele Vasile Iliută a răspuns: “Consiliul Județean Călărași a pierdut un profesionist. Daniel Ștefan a fost cel care a coordonat cu succes echipa Direcției de Dezvoltare din cadrul instituției noastre, cunoscând îndeaproape nevoile fiecărei administrații locale. Îl felicit pentru noua funcție pe care o ocupă la ADR Sud Muntenia și am convingerea că vom colabora fructuos și din această poziție. În ceea ce privește locul lăsat vacant, vom căuta un om la fel de valoros care să poată continua lista de proiecte pentru dezvoltarea județului”.