Danubiu Balet Călăraşi şi invitaţii săi anunţă organizarea celui de-al patrulea spectacol. De această dată, copiii din Călăraşi sunt invitaţi să vizioneze una dintre cele mai populare producţii de balet rusesc, intitulată „Petrushka”. Aceasta reprezintă o poveste despre dragostea şi gelozia a trei păpuşi aduse la viaţă de către magicianul Charlatan într-un cadru de carnaval zgomotos. Spectacolul se va desfăşura în sala „Barbu Ştirbei” a Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi, duminică, 17 iunie, începând cu ora 12:00. Intrarea este liberă. Directorul artistic al spectacolului este maestrul Călin Hanţiu.

Anul trecut, grupul Danubiu Balet Călăraşi a organizat spectacolul „Chopiniana”, care s-a bucurat de un real succes. De asemenea, acest grup a mai pus în scenă alte două spectacole intitulate „Bayadera” şi „Visul unei nopţi de vară”.

Danubiu Balet activează în Călăraşi începând cu vara anului 2014. Acesta este numele unei trupe de mici balerine, cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani, îndrumate de profesorul Călin Hanţiu. Trupa se autofinanţează, efectuând antrenamentele într-o sală închiriată în cadrul clubului Baio Fitness Călăraşi. Maestrul Călin Hanţiu este cunoscut în ipostaza unui prim-balerin, coregraf, regizor, director cu carieră la Opera Română din Cluj şi la Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa. Pentru Călăraşi, Hanţiu a realizat până acum trei spectacole de balet, susţinute anual, în luna iunie, la sala „Barbu Ştirbei” a Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi. Spectacolele au fost interpretate de fetiţele grupului Danubiu Balet şi elevii liceelor de coregrafie din Constanţa şi Bacău, sub antrenamentul şi coregrafia maestrului Hanţiu. Toate spectacolele au fost susţinute cu casa închisă.