În perioada stării de alertă, continuând, așa cum au promis, sprijinirea comunităților din mediul rural, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au ajuns, la sfârșitul lunii trecute, în localitățile: Gagu, Maineasca și Vânători, din județul Ilfov. Aceștia au oferit produse de strictă necesitate, în special alimente de bază, produse de igienă și alte produse, persoanelor vulnerabile, cu dizabilități, bătrânilor singuri și familiilor sărace cu mulți copii, dar și familiilor unde părinții nu au loc de muncă.

Această acțiune este foarte importantă și necesar a se desfășura într-un mod constant, satul românesc având nevoie de susținere continuă pentru a se relansa la nivelul adevăratei sale valori.

Până acum, de la începutul restricțiilor cauzate de pandemie, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au vizitat 86 de localități din 13 județe ale României: Ilfov, Prahova, Olt, Teleorman, Argeș, Călărași (satul Aprozi – orașul Budești, comuna Frumușani), Giurgiu, Dâmbovița, Constanța, Ialomița, Brăila, Galați și Tulcea, acțiuni ce vor continua permanent și în timpul stării de alertă și a celorlalte situații care vor urma.

În cinci localități, voluntarii au reușit să sprijine local de mai multe ori, în urma situațiilor concrete constatate pe teren, cum sunt Nuci, Jugureni, Cornurile de Jos, Călmățuiul de Sus și Fântânele. Până în prezent, au fost sprijinite material și moral 1.860 de familii din satele românești aflate în dificultate.