De luni, 19 octombrie a.c., strada Bucureşti va fi blocată din cauza lucrărilor de extindere şi înlocuire a reţelei de apă şi canal. Strada Bucureşti se va închide pe sectoarele cuprinse între 5 Călăraşi şi strada Dobrogei şi între strada Toamnei şi I.L. Caragiale.

Până la finalizarea lucrărilor, preconizată pentru jumătatea lunii noiembrie, circulaţia pe strada Bucureşti va fi întreruptă. “Vom face o altă abordare. Am studiat posibilitatea financiară de a căra tot pământul care rezultă din excavaţie şi vom aduce altul, după ce se bagă ţeava, astfel încât să nu mai rămână mormanele acelea pe marginea drumului”, a declarat directorul societăţii Ecoaqua, Cezar Neagu. În momentul de faţă, în cadrul proiectului CL 8, reţelele sunt în pământ în proporţie de 82%, mai sunt aproximativ 1.000 de branşamente de făcut şi se mai lucrează la cele două staţii de pompare apei, Siloz şi Jirlău.

Apa potabilă va fi oprită timp de 24 de ore

“Pentru montarea vanelor din căminele de monitorizare, avem programată o oprire generală a apei potabile în ziua de 21 sau 22 octombrie. Apa potabilă va fi oprită în municipiul Călăraşi, timp de 24 de ore”, a mai precizat directorul Cezar Neagu. În cadrul Proiectului CL8 – „Extinderea şi reabilitarea reţelei de distribuţie şi a sistemului de canalizare inclusiv staţii de pompare apă uzată, în Călăraşi” vor fi demarate lucrări de înlocuire şi extindere a reţelei de distribuţie apă pe o suprafaţă de aproximativ 23 de kilometri şi a reţelei de canalizare pe o suprafaţă de aproximativ 24 de kilometri. De asemenea, se vor construi două staţii de pompare ape uzate menajere şi se vor reabilita cele două staţii de pompare ape uzate existente. Vor fi achiziţionate autoutilitare combinate pentru curăţare canale, autolaborator CCTV, autovidanjă şi apometre.

strada Bucuresti