Asociația Club Sportiv ACTIS Călărași anunță finalizarea proiectului „Green Tourism Products” (cod eMS – ROBG 291), finanțat în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria, Axa prioritară 2 „A green region” („O regiune verde”).

„Green Tourism Products” este un proiect realizat în parteneriat de Asociația Club Sportiv ACTIS Călărași, în calitate de lider de proiect, împreună cu AsociațiaARETE – SPORT din Vratsa șiAsociația pentru Îmbunătățirea Relațiilor Interumane (AIRI) „Harald Gormsson” din Mavrodin, în calitate de parteneri.

Contractul de finanțare a fost semnat în iulie 2018 și a avut o perioadă de derulare de 18 luni, până în ianuarie 2020. Valoarea totală a acestuia este de498.884,65 EUR, din care 424.051,94 EUR reprezintă valoarea contribuției Uniunii Europene, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

În cadrul proiectului „Green Tourism Products” au fost dezvoltate, pentru iubitorii de natură și mișcare în aer liber, produse turistice inedite, prin evenimente de drumeții și de alergare în zona siturilor naturale și culturale din regiunea transfrontalieră româno-bulgară.Prin aceste activități, care combină ecoturismul cu turismul sportiv, ne-am propus să promovăm zonele mai puțin cunoscute, care, prin natura lor extrem de bogată și variată, au o valoare inestimabilă.

În total au fost organizate 10 acțiuni pilot în zona de graniță, utilizând echipamentele sportive achiziționate, pentru a promova noile produse turistice, astfel: 6 expediții experimentale de drumeții și 4 evenimente de alergare experimentale (maraton) în România și în Bulgaria, la care au participat în total aproximativ 740 de persoane.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de publicul larg. „Green Tourism Products” vine în întâmpinarea iubitorilor de natură, precum și a sportivilor amatori și profesioniști, care doresc să descopere regiunea de graniță româno-bulgară, explorând cărări nebătătorite într-un cadru natural de neuitat.

Rezultatele proiectului vizează următoarele:

  • 10 acțiuni pilot în zona de graniță (drumeții și alergări);
  • două noi produse turistice integrate destinate publicului larg, iubitorilor de natură și sport în aer liber – 17 trasee turistice de hiking și alergare (maraton) în aria transfrontalieră;
  • 2 strategii comune de identificare și promovare de circuite turistice în mijlocul naturii;
  • 5.140 de nopți de cazare în regiune în perioada de derulare a proiectului, precum și în cea de sustenabilitate a acestuia;
  • echipamente specifice pentru drumeții și evenimente de alergare (maraton);
  • materiale de promovare;
  • promovareonline, prin website-ul www.greentourpro.eu, aplicația mobilă Green Tour Pro și rețelele de socializare;
  • hartă interactivă cu traseele turistice;
  • 2 puncte de informare turistice, câte unul pe fiecare parte a graniței.

Mai multe detalii despre proiect aflați contactând liderul de proiect la adresa de e-mail: office@actisclub.ro, tel.: 0371/015.145, persoană de contact:Daniel BĂNĂȚEANU, manager de proiect.