Deținutul evadat în data de 6 martie 2019 din Penitenciarul Bucureşti-Jilava a fost prins duminică, de polițiști, în Parcul Dumbrava din Călăraşi.

 

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a transmis că bărbatul, condamnat definitiv la o sentință de zece ani de închisoare pentru tâlhărie din care executase deja cinci ani, a fost prins de către agenții de la Inspectoratul de Poliție Judeţean Călărași într-un parc din orașul nostru, în jurul orei 03:30. Deţinutul nu a opus rezistenţă şi a fost dus la Penitenciarul Slobozia. Ulterior, acesta a fost transferat, în cursul zilei de dumincă, la Penitenciarul Jilava, pentru a-şi ispăşi restul pedepsei.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Ilfov, joi, 7 martie, polițiștii din Măgurele au fost sesizati telefonic de către Penitenciarul Jilava, cu privire la faptul că la data de 6 martie 2019, în jurul orelor 23:55, numitul Azamfirei Valeriu Constantin, domiciliat în comuna Dichiseni, sat Satnoeni, judeţul Călăraşi, a evadat din Penitenciarul Jilava, prin escaladarea gardului paralel cu DNCB, într-o direcție necunoscută. Polițiștii  ilfoveni s-au deplasat imediat la fața locului unde au constatat că bărbatul în cauză nu a mai revenit în blocul de detenție, iar până în momentul în care i-a fost observată lipsa a reușit să escaladeze atât gardurile interioare cât și gardul exterior al Penitenciarului Jilava. De asemenea, polițiștii ilfoveni au efectuat căutări în zona câmpului din proximitatea penitenciarului, precum și în toate zonele adiacente pentru depistarea și prinderea persoanei evadate, însă în zadar. Până la urmă, fugarul a fost prins de o patrulă formată din doi poliţişti şi doi jandarmi, la Călăraşi.