Săptămâna aceasta, în sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean Călărași, patru inspectoare, absolvente ale cursului „Profesorul, agent al schimbării”, furnizat de Newschool Oslo, au inițiat un atelier-dezbatere cu colegii inspectori, realizând o interesantă conexiune între concluziile cursului și nevoile de la nivelul județului nostru, traduse în posibilități de acțiune pentru obținerea de schimbări atitudinale, de mentalități.

Grupul format din cele patru inspectoare a participat, în perioada 3 – 7 decembrie 2018, la acest curs care a avut loc în Oslo-Norvegia.

Cursul face parte dintr-un proiect câștigat de către Inspectoratul Școlar Județean Călărași, cu finanțare din Granturile SEE și Norvegiene.

Proiectul îşi propune pilotarea unor practici moderne de schimbări atitudinale, atât la nivelul managementului din școli, cât și la nivelul profesorilor, care să se răsfrângă în mod pozitiv în procesul de învățare. Profesorul devine un facilitator al învățării, îi învață pe copii să învețe, apropiindu-i astfel de școală. Directorul este cel care asigură organizarea și cadrul propice unei învățări vizibile.