Din septembrie, se majorează tariful la apă şi canalizare/Informaţia a fost furnizată doar instituţiilor media cu contract

De luna viitoare, Ecoaqua majorează tariful la apă potabilă şi canalizare. Deşi această informaţie este de larg interes şi trebuie să ajungă la călărăşeni pe toate căile de comunicare, conducerea S.C. Ecoaqua S.A. Călăraşi a decis să trimită comunicatul de presă doar către instituţiile media cu care societatea are încheiat contract de promovare. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu informările publice privind oprirea furnizării apei potabile în municipiul Călăraşi. Pentru a ne informa cititorii, am solicitat reprezentanţilor Ecoaqua să ne furnizeze informaţia privind modificarea tarifului, însă în primă fază ni s-a răspuns că nu avem contract. Abia după ce am precizat că vom publica gratuit aceste informaţii de larg interes pentru călărăşeni, am primit comunicat de presă privind modificările tarifare ce vor intra în vigoare de luna viitoare.

Astfel, S.C. Ecoaqua S.A. Călăraşi comunică utilizatorilor ca începând cu 1 septembrie 2017, în baza Avizului ANRSC nr  504896 / 23.05.2017  şi a Hotărârii ADI nr.18 / 26 iulie 2017 se modifică  preţurile la serviciile prestate de apa potabilă şi canalizare –epurare, după cum urmează: Preţul fără TVA pentru apa potabilă pentru întreaga arie de operare va fi de 3,77 lei/mc, iar preţul cu TVA de 9% va fi de 4,109 lei/mc; Preţul fără TVA pentru canalizare –epurare ape uzate pentru întreaga arie de operare va fi de 3,25 lei/mc, iar preţul cu TVA de 19% va fi de 3,867 lei/mc. În momentul de faţă, conform datelor postate pe siteul S.C. Ecoaqua S.A. Călăraşi, preţul fără TVA pentru apa potabilă pentru întreaga arie de operare este de 3,25 lei/mc, iar cel pentru epurare ape uzate pentru întreaga arie de operare este 2,78 lei/mc.