Primăria Municipiului Călărași anunță faptul că Direcția de Asistență Socială a început, din data de 17 februarie 2021, distribuirea pachetelor cu ajutoare alimentare și a celor cu produse pentru igienă, acordate categoriilor defavorizate ale populației, prin intermediul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2014 – 2020. Acestea vor fi acordate zilnic, între orele 09:00 şi 14:00, la sediul Cantinei de Ajutor Social, din strada Prelungirea Dobrogei, numărul 65.

Distribuirea se va face pe listele inițiale, către următoarele categorii de beneficiari: 118 persoane (titulari și membri din dosarul de ajutor social) – persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție a primarului, dreptul la un venit minim garantat, conform Legii nr. 416/2001 cu modificările și completările ulterioare; 364 de beneficiari (titulari și membrii familiei)- familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr. 277/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Ridicarea produselor se va face personal, în baza prezentării actului de identitate valabil și se vor elimina persoanele neeligibile la data distribuirii.

Pachetele alimentare conțin cinci pungi de un kilogram de făină albă de grâu, patru de pungi de un kilogram de mălai, două pungi de 400 de grame de paste făinoase, patru sticle de un litru de ulei, două pungi de un kilogram de zahăr, patru pungi de un kilogram de orez, cinci conserve metalice de 300 de grame de carne de vită, trei conserve metalice de 300 de grame de carne de porc, cinci conserve metalice de 200 de grame de pate de ficat de porc, două borcane de 720 de mililitri de compot de fructe, un borcan de 360 de grame de gem de fructe și un borcan de 360 de grame de gem de fructe dietetic.

Pachetele cu produse pentru igienă conțin cinci periuțe de dinți, 300 de mililitri de pastă de dinți, 800 de mililitri de săpun lichid, 800 de mililitri de șampon pentru copii, 500 de mililitri de șampon pentru adulți și 2,7 kilograme de detergent de rufe.