În contextul măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, Distrigaz Sud Rețele suspendă temporar, începând cu data de 16 martie 2020, activitatea din centrele de relații cu clienții din toate județele în care are operațiuni.

Clienții Distrigaz, persoane fizice, juridice sau mandatari ai acestora, au posibilitatea să contacteze compania online, prin intermediul Portalului DGSR, pentru solicitări de racordare la sistemul de distribuţie gaze naturale şi solicitări de puneri în funcţiune ale instalaţiilor de utilizare gaze naturale prin simpla accesare a https://sax.distrigazsud-retele.ro/login.

Pentru alte tipuri de informaţii, Distrigaz recomandă utilizarea formularului de contact afișat pe site la  link-ul https://www.distrigazsud-retele.ro/contact-distrigazsud-retele/ sau prin apelarea numărului de Call Center 021.9376.

În perioada următoare, Distrigaz Sud Rețele va continua să asigure exploatarea în condiții de siguranță a sistemului de distribuție pe care îl operează și continuitatea serviciului de distribuție a gazelor naturale, activitate de interes public național.

Dispeceratul de primire a apelurilor de urgențe gaze rămâne în continuare operațional non-stop, la numărul de call center 021.9281. În cazul în care echipele Distrigaz sunt apelate să se deplaseze, ca urmare a unui apel de urgență a unui client, la domiciliul acestuia, clienții sunt rugați să colaboreze cu angajații companiei asigurând respectarea câteva proceduri. Înainte de intrarea în locuință, echipele Distrigaz Sud Rețele vor solicita persoanei autoizolate să poarte mască de protecție. În timpul efectuării lucrărilor necesare, echipele Distrigaz vor solicita persoanei autoizolate să stea în altă cameră sau la o distanță mai mare de 2 metri.

În cursul intervenţiilor la clienți, echipele companiei respectă cu strictețe reglementările actuale stabilite de către autoritățile statului în vederea protecției împotriva COVID 19, fiind echipați corespunzător cu echipament de protecţie constând în: măşti, ochelari de protecţie, mănuşi și sunt dotați cu dezinfectant pentru mâini pe care îl vor folosi înainte și după finalizarea intervenției, precum și după orice manevră care prezintă un risc de contaminare.

De asemenea, Distrigaz Sud Rețele a constituit un comitet de coordonare cu autoritățile centrale și locale. Acesta urmărește îndeaproape situația și ia măsurile de prevenție care se impun atât pentru angajați, cât și pentru clienți, potrivit reprezentanților Distrigaz.